- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

7 Jenis lelaki yang kita patut tahu..




ikan di laut, kambing di darat, 
di kedai mkn,
bertemu jua..



Salam sejahtera kpd smua pembaca yg setia ataupom tidak setia membaca blog ak ni..hehe..ak xksh pom kalau xdop org nk bace sbb ak akan bace sndiri blog ni untuk jangka masa 80 tahun akan datang insyallah..huhu..xmo ckp banyok, ni ak nk share sket ape yg tgh ade dalam pale otak ak ni..hahaha



7 lelaki yg kita patut tahu ok?


1) Lelaki sangat matang dan serius .
Lelaki jenis camni mmg akan sntiasa serius dalam melakukan ssuatu tanpa memikirkan sedikit pom psal unsur2 kelakor dan lelaki mcm ini akan jarang senyum.


2) Lelaki yg cakap banyak/bajet dia berilmu lebih.
Ada jgk lelaki jenis camni yg suke ckp ikut suke dia je nk ckp mnde walaupom kita dop tanya.Kita tahu yg dia tu ada banyak point nk ckp,tp kadang2 rimas jgk..Apekata senyak kejap 17 saat? Kalu xpom, tulis je dlm blog cter ye op?


3) Lelaki yg skema | Skema yg btol2 nerd.
Skema ni ada 2 kategori bagi ak.Kategori ni, dikira ok lg sbb kalau kategori ni,dia lebih ke arah skema yg dia pkirkan untuk diri sndiri je,xkait pom dgn org lain.So,blh tahan r.




4) Lelaki yg skema 2 | Skema yg xtau mnde(ssh nk xplain).
Skema yg versi ni hmmm..ssh jgk ak nk xplain..dia mcm xtau mcm mna nk ssuaikan diri dgn keadaan skeliling.Kadang2,dia cuba nk masuk wat klako ke, tp lawok ye bodoh sgt dan menampakkan dirinya bodo.Mmg nyekit r kalu tgk.haha





5) Lelaki yg berpewatakan baik .
Lelaki gini senang je nk tau.Kebiasaannya,lelaki gini akan pakai sluar slack dan baju tshirt kolar.Dan bile bercakap,suaranya dan tatasusilanya begitu lembut.haha





6) Lelaki yg kekambingan.
Lelaki mcm ni ssh jgk nk cari tp bile jumpe mmg ceria r hidup mu.haha.Lelaki mcm ni mmg tidak akan ckp psal mnde jiwang2 ataupom skema2 sbb khdupannya mmg lebih ke arah bebas berlawak.ok slamat beramal.









7) Lelaki yg layan pale sndiri je.
hmmm..mgkin byk jgk lelaki mcm ni kat luar sana.Kebanyakan lelaki camni mmg seorang yg hardcore gamer.Dorang xkkan pedulikah org di dunia nyata tp aktif dalam dunia maya.hoho..








So, what? puiii..







36 luahan jiran:

slm..nak minta tlg sikit blh? jom support pjaz dlm contest anjuran denaihati..hanya klik G+ di bwh entri contest, TQ so much ^^

http://www.cikpjaz.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

 

macam macam perangai kan..

 

byk lagi jenis lelaki sebenanye..kan?

 

laki nombor 7 tu mu r op ming?
wat nyekit je no 7 hoo..

 

1st) okey aku nak tergelak walaupun kau tak buat lawak...hahahha...

2) part budak nerd tu memang aku setuju..kalau nerd tak kacau idup aku takpe..jangan nerd yang terlebih bijak macam classmate aku kat skolah...suka jadi batu api dan skema tahap ape entah..

3)aku (walaupun kau tak tanya kan) nak cari lelaki gabungan jenis yang berpewatakan baik + kekambingan sikit..+ yang buat hal sendiri..sebab aku pun jenis camtuh...hehehe...

4) btw..walaupape pun orang tu punya habit or gaya...kalau dia boleh jadi imam aku..dan baik..aku xkesah...hehe

 

blog anda lucu & menarik...
trim dah mampir ke blog saya kemarin...
skrang giliran saya
nice.....

 

haha...
well, very good info here..
btw, jemput datang dan komen di blog saya ^^

 

Kunjungan balik , wow .. inf yang menarik buat disimak ..

 

haii haii :) new updated here ;D sudii untuk lawat n komenn xD btw , done follow u .

 

I was here :) Visit my blog :)

 

nice entry syg :)
thanks for sharing this ya. and anyway, PG nak mohon bantuan sama untuk klik g+ di entry ini. http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

moga mendapat bantuan dari amin ya.
terima kasih :)

 

kunjungan balik sobat
nice share and nice blog
keep posting okey :D

 

Tuan blog kategori yang mana satu? Hehehehe saya plak tak pasti, bercampur campur

 

muke serius tu tak bleh blah. hehe

 

bukan setakat ada 7 jenis je.banyak jenis lg..hehe

 

7 je ke?? hehee..... ape pun muke nerd tu x leh blah... 8-D

 

hahaha . aming jenis yg mana satu ? ;p


p/s ; eh org ganu eh ? ;B

 

Blog walking...
huh3x...knp 7 ye bkn 5 ke...10 ke...
He3x...
By the way...enjoy read it

 

yeke? so u kategori yg mne ye? :)

 

Nice Info Gan ^_^
i like your blog,
Kalo berkenan kunjungan balik ya Gan di
Waroeng Aplikasi™
Jangan lupa like FB Fans Pagenya y :D
Salam Blogging ^_^

 

lelaki kekambingan dok tahan tuh.

org laki bajet good mmg annoying. ckp besor se ag. berat nanang!

 

yang no 4 tu...style dia agak kelam kabut sikit..itupun bergantung kepada keadaan tertentu..ahaha XD

 

Artikel yang bagus ..

Kunjungi blog sya yah di http://vivittrianti.blogspot.com/

Salam Blogging :)

 

hahaha gutt.. exchange link yuk? first visit abis visit backnih :) hehehe greetings from indonesia


http://qilart.blogspot.com

 

hai, menarik blog awak .
*done follow anda . jgn lupa follow kita nnty :)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D