- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Cara hilangkan mengantuk yg teramat sgt ketika sedang buat kerja.

2, 3 kucing berlari,
mane nk sama dgn kanggaroo berenang ketepian,
kalu dulu kucing pernah berlari,
kini unta pom pandai gune microsoft word.

Kalu ade sape2 rse dia ade masalah mengantuk ni,disinilah tmptnye tuk mengatasinya.hahaha..



Mengantuk? sleepy head? faking sleepy?hahaha..Jgn bmbg,kalu manusia normal dia akan berasa mengantuk bler dia btol2 mengantuk..Definisi mengantuk bg diri ak ialah,perasaan kepeningan kepala yg terasa sperti dean winchester main layang2 dlm kepala ak smbil keadaan mata yg terasa amat berat untuk membukanya pun.Adoiyai.Ini restoran chinesenye pun.adeh,kuo skrip oh yeah plop..hahaha


Antara2 simpton2 mengantuk ialah:


  • Terasa keadaan sekeliling hanya seperti prop2 dlm mimpi disertai suasana yg sunyi sepi seperti dlm bandor silent hill.
  •  Bler buat keje didepan lptp tu,tiba2 terbayangkan lptp tu sbgai bantal sjuk yg empuk dikala bunyi hujan yg membasahi diluar rumh disertai cuaca yg gelap2 mendung dan enak untuk tido.haha
  • Apabila anda memejamkan mata,kenikmatan yg anda rse sama seperti anda sedang mkn KFC dikala anda tgh lapo gler ataupom seperti ade sorang awek lawo tegur anda dan ajok anda kapel.xkait kan?hahaha


Jadi untuk mengatasinya,ni antara cara2nya:

 
1) Bler berada dlm pejabat tu,tiba2 rase ngantuk,bgunkn diri anda scara spontan pastu kuarkan kata2 smgt dan bgtaw smua org dlm ofis tu,"Ayuh kita menari poco2 skrang!".Selepas itu,anda mungkin akan rse malu dan mungkin akan balik dgn awalnya.haha

2) Mase dlm pejabat tu, kalu rse mengantuk sgt,pergi ke tandas dgn muka yg tersenyum manja pastu tros mandi.Xppom g basuh baju smbil menyanyi dgn nada2 yg keriangan.

3) Bg yg ngantuk ketika di depan desktop tu,silalh shutdown dulu pc tuh.Pastu,dgn muka yg excited, tros buka casing CPU tu dan bersihkan motherboard dan graphic card serta ram.Kalu org2 pejabat tgk anda dgn pandangan yg pelik,anda ckp je,"nk g main badminton ke?"

4) Bagi yg mudah rse mengantuk kat dlm ofis, pergi kat bos anda dan ckp nk kuar tgk wayang skjap sbb ngantuk.Bos anda mungkin ak menunjukkan mimik muka yg pelik dan geram, mase itu cepat2 r keluar dan tros berlari.Pastu bler da balik tu,belilah pop corn lebih ke bos anda.Moga bos anda akn mkn pop corn bersama nasi goreng.

5) Cara lainnya, keluarkan henset mu,pastu cek satu2 contact telefon.Pastu dgn niat dan azam yg jitu,miskol r smua no tu.Kalu contact tu terlampau sket, mintak r contact dari henset bos anda sket.

6) Lagi, bg yg suke main computer games. Mase org ofis tgh2 sibuk wat keje,anda wat pengumumam dgn suare yg agak lantang,"smua org sila buka counter strike 1.6,sy wat server ,anda smua masuk k,thx! ".

7) Yg last skali, ajok bos anda berwebcam,xpom ajok bos anda lwn pes 2011.Bler rse2 nmpk muka bos anda da hmpir2 geram dan merah dgn anda,ambillah gitar dan ajok dia jamming lagu kompilasi rock jwiang leleh dulu2 volume 2.




Kpd yg senasib dgn ak,yg sedang berpraktikal dalam pejabat tu dan terasa mengantuk yg teramat sgt pada stiap pagi tuh,pandai2lah smua bwk diri.haha

Tido r gane2 pom asalkan mu selesa.haha




13 luahan jiran:

lawak giler picture...tp ngntuk berlaku sbb oksigen tak cukup kat otakkk...

 

hahaha.. ngarutla..bleh plk maen webcam ngn bos

 

kuikui....gmbar tue ade jugak org tido cenggitu ek?heoho :O

 

nak tido!nak tido jugak!huhuu

 

somefruit
thanks for visit me.. kunjungan balik

 

Wah itu mabuk yaa
tapi lucu
Kunjungan balik nich

 

sharingposting.blogspot.com
visit yah, tugas kuliah ku ada di sini..
siapa tahu bermanfaat.. :)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D