- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tips jimatkan penggunaan petrol

Sah memang benar, liya dah dicabar,
kalau dapat ak dlm satu minggu menang besar..




evo 10 geo ak.


Hoho..Frustkan dgn kenaikan harga petrol? harga sawi naik korang frust x? mestilah x kn?haha.Harga petrol skrang blh dikatakan sama mahal dgn harga burger daging biasa.Kalu sape yg rasa mnde ni mcm xde kaitan silalah abaikan saje.Ok.Sori r kalu ak mmbuatkan korang menitiskan air mata kalau bace posting ak ni.


Tips jimatkan  petrol kenderaan dimuka bumi ini:

1) Matikan enjin kat stiap traffic light.Kalu org main hon2 tu perkara biasalah.
2) Buat drift tepi lori smasa amik slekoh tajam.
3) Simpan kenderaan anda dlm gua selama beberapa lama yg mungkin.
4) Jgn selalu main gear (pastikan rpm rendah dan maintaince),main side mirror xpe.
5) Isi minyak time cuaca sejuk contohnye mase musim tengkujuh sbb mas2 sejuk myk ssh nk meruap.
6) Kalu naik kerete ataupom lori tu,jgn guna air-cond.Buka tingkap je xppom buka je pintu biar angin masuk.
7) Masukkan ubat gegat dlm tangki kenderaan.Pastikan minyak diisi penuh dan ruang udara dlm tangki tu kurang kalu blh.


P/S: Sila tanggung sendiri risikonye kalu ade sesapa yg amalkan tips ni sbb tips ni hanya diluluskan oleh kerajaan gondor.

3 luahan jiran:

Perghh.... hebat tol tips ko ni.. confirm aku tak mau ikut wahahaha...

 

yg wat entry nih best sbb ade gambo keldai yg buat muke tak brsalah tu

 

ok..sy akn cuba praktikkan tips di atas..hehe

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D