- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tips untuk atasi mengantuk dalam ofis sebab kes tgk bola semalam.

jgn kate mu,
kambing pom leh ngantuk kalu stay lewat mlm tgk bola.
Nak tau lagi?
Meh tido lu seround, sebelom bace sini.



Ak xpnh ag terima aduan yg org kate,"Weh!!ngantuk gler r,ak rse smkin smgt nk g ofis kalu ngantuk."Org gile je kate gitu.Tp ak bkn nk salohkan bola jgk sbb start lewat,salohkan ofis mu,nape laa start awal ngat pagi2,ble2 tu start r kul 11 ke?hahahaha.

Segagoh2 unta di lautan,dia akan rase ngantuk jgk bler kepala otaknya dah letih untuk memproses idea2.Sejak kebelakangan ni jgk, ak akui,mmg ak rse ngantuk2 gler dlm ofis,tp mujur keje ak blh dikatakan siap dh.(Harap supervisor ak dop bace blog ak.hahaha)



Tips nk atasi ngantuk?

1) Kalu mata tu rse berat sgt, pejam je lu skjap,pastu buat2 tgh hafal sifil 174.Barulah supervisor mu akan kate,"hmmm..budok ni tgh kira beras ke nape?"

2) Kalu yg mengadap laptop tu, hiburkanlah hati anda dengan lagu2 metal tahap cipan.Ak penh wat hari tu dgr lagu2 metal ni(dan skrang pom ak tgh aplikasikan teknik tu),tp kalu mata tu dah rezab kuasa 2,dgr r bunyi bazooka depan mata pom,mmg xleh wat mnde doh.

3) Cari org dalam fb ajok bersembang.Kalu xdop org sgt tuh, mu buat2 r rajin komen status sesiapa saje,jiran mu ke,pegawai pibg ke..ikut suke hati mu r,ak peduli mnde.hahaha

4) Main game online yg mencabar pemikiran serta tangan mu.Dgn ini,rse mngntuk mu akan hilang serta-merta apabila minda mu telah disetkan untuk berhibur dgn game tu je.Tp igt,jgn r main game2 yg boring sgt sperti main teka nama2 daerah dalam negara Pakistan ke,tu blh buatkan ngntuk mu kembali pulang.

5) Update blog.Mcm ak tgh buat skrang ni,ak tulis je lu blog ni time2 ak ngantuk,pastu mlm ni r baru ak post.hahahah.Nmpk? Biapom ak sndiri yg ngntuk,tp ak ttp bg tips ke org lain.hahahaha

6) Tgk video klako2,raja lawok ke,maharaja lawok ke,konsert lawok ke,ape2 saje r yg blh wat mu rse nk tersuke seorang diri.Tp pndi2 r cover sket,kang org igt mu giler sorang plop kekg.

7) Yg terakhir,mu wat je mnde2 yg mu rse blh abiskan mase mu.Mu nk format windows mu 3-4 kali ke, nk usha kambing ke,potong blok kete supervisor mu ke,mne2 yg mu rse selesa r.bereh?



Nmpk? betapa selesanye lantai tuh..







4 luahan jiran:

Bagus2.. tips2 yang sgt praktikal untuk dipraktikkan.. hahha..

Amaran : Bagi mereka yang berjawatan "PEMANDU" dilarang keras mengikut tips2 di atas.. hahhah..

 

minum kopi la tahan sikit ngntok tu

 

tips terakhir utk mengatasi mengantuk:
-tidur ja.

ameng!!aku ngantuk lg!!!

 

haha..bleh la nnt try.wlaupun xslalu tgk bola,tp slalu je tido lambat.pastu kat ofis ngantok =P

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D