- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Cara mengejas cinta?

The Strokes nk kuarkan album baru March ni,
tp mesti ramai pelik mnde kaitan album mereka dgn posting ni op?
Kalu nk diikutkan sejaroh, kalu kita tgk album pertama dorang,track no.7,
mmg xdop kene mengene tros dgn blogspot tp xtau r kalu ade kaitan dgn google ataupom ebay.

Sedikit menyimpang tjuknye hari ni.hahaha.Xpe,dlm ni wajib ade kaitan dh dgn tjuk posting ni :)



Mu penoh buat kajian x ramai mane org suke tekan space mase tgh menaip?
Kalu penoh,mmg ramai org yg suke tekan space ni sbb kalu tanpa space maka susahla nk memahamkan ayat mereka.

Kalu nk disebutkan tentang cinta, ramai org akan tafsirkan cinta dlm pelbagai mksd.Mcm posting ak sblom ni, [Jenis-Jenis Cinta] , itulah dia sbhgian darpd mkne cinta. Tp kali ni, mengejas cinta, adelah sebahagian drpd cinta dan aktiviti ini blh dikatakan agak ssh dan mencabar kepale lutut anda smua.

Dan ak mmg mengaku,pada mase skrang,3/2/2011 jam 9.20am, ak telah lupa bagaimana cara nk mengejas cinta kerana cinta itu seperti tidak lagi bersamaku.Faking jiwang sdikit kan?hahaha.Tp xpe,walaupom ak da lupa cara2 mengejas,tp dgn spontannya ak akan menyenaraikan cara2 terbaik untuk tackle awek supaya dia jatuh dan anda akan dpt kad kuning bersama jersi pengadil.



Cara2 terbaik untuk mengejas cinta:

1) Bile anda baru menjumpai si dia ni,xkira r dimana pom,kat 7E,dlm giant ke,bwh meja ke,berckp2lah dgnnya.Dgn berckp,anda akan dpt merasakan bhwa dlm dunia ni bukn anda sorang je blh berckp.Lps da kenal tu,troskanlah untuk mintak contact2nya agar anda dpt berhubung dgn si dia lg.

2) Bile berjalan tu,dan terserempak dgn mane2 awek tu,kuarkan r syuman manis anda kerana dgn syuman,anda akan dpt tackle gadis tanpa mndpt sebarang kad dari pengadil yg bertugas.Tp apabila,syuman anda mendapat respon yg baik dari si dia,ape yg patut anda lakukan?? hurmm..

  •  First,tgk sekeliling anda dan pastikan si dia syum kpd anda.Tp kalu anda tersalah pham dan syuman dia tu sbnarnya kpd org lain,pndi2lah cover.(Nnti ak postkan plop cara2 nk cover ni.haha)
  • Kalu da btol dia syum kpd anda, dekati si dia,dan tnyelah ape2 soklan yg berkait mahupom yg tidak berkait.Tp kadang2 tu,jgnlaa soklan yg bodo thap kambing sgt,da nmpk dia nk g beli barang,jgn r tnye joggging sorang je ke?

3) Sntiasa bermain mata dgn si dia.Mksdnya,bukan r g berlari ke arahnya,pastu main gosok2 matanya.lol.Mksdnya,bermain blas-membalas pandangan.Kebiasaannya, kalu dia memandang anda lebih dari 3456455.5/3 kali,mknenye mmg si dia tu da menaruh hati atau menaruh harapan(lagi zaiton sameon) kpd anda.

4) Luahkan perasaan anda terhadap dia.Jujur dgn segala perbuatan anda.Pastikan yg si dia benar2 terharu apabila mendengar cerita anda.Tp pastikan r yg si dia ni btol2 menghayati cerita anda,jgn r kalu anda bercerita ni dia tgh sibuk main game counter strike.haha

5) Rajin2kan diri tuk ambil berat pasal si dia.Sntiasa tgur-menegur dia walopom dimana anda berada.Ni dpt mnunjukkn yg anda sntiasa igt terhadap dia.Wlopom dia xlayan mne pom anda,mesti akan frust kn? hmmm..xpe2,ak pom pnh kene camtu.hahaha.Tp nk wat camne.Trosknkanlaa,kalu ade jodoh tu,ade r,kalu xdop tu,g r terjun laut.hahaha

6) Cuba tuk ajok si dia kuar g jln2.Xpom kuar g mkn ke,kuar g main sukan ke,kuar beli topup ke ataupom kuar r g mane2 pom.hahaha.Tp cara ni besenya akan keliru sket sbb kadang2 kita pom akan ajok kwn2 kuor jgk kn? hmmmm..Ksimpulannya,xsmestinya kalu kuar ni mknenya kita bercinta,tp kita jgk berkwn.pening?natang pe au point ak eh.hahahaha

7) Cara terakhir ialah duduk idle mendiamkan diri ataupom tido.Tunggu je org adjust anda.hahaha.Cara ni hendaklah dilakukan bile anda2 da btol2 fed-up tuk mengejas dan putus asa.


Mengejas tak salah selagi anda tidak salah mengejas.












2 luahan jiran:

tackle sampai dapat kad merah cmna??haha

 

GILE MU JIWANG SOPMO LENI

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D