- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Bler smua org tahu yg "Jatuh Cinta" itu sebenarnya tidak sama sperti "jatuh tangga ataupom "jatuh dari bumbung".

Bler unta da pandai main counter strike,apetah lagi anda yg sering jatuh tangga tp tidak jtuh cinta?
Persoalannya,setakat manekah komitmen anda dlm soal ini? Adekah sekadar hangat2 nasi goreng patayya ataupom hanya sekadar hangat2 cpu yg masih panas dlm motherboard?


aduh..ngantuknye..

Bila cinta,smuanya indah2.Pokok2 dlm hutan amazon jugk turut menari mengikut rentak dan irama kod Am.
Bila cinta,mase berlalu terasa seperti kerete F1 mencari parking didlm ofis,begitu laju skali.
Bila cinta,smua yg buruk terasa sperti baik2 belake.Yg duka jd suke,yg phit jd manis.Yg pedas kekal pedas.hahaha.
Bila cinta,hati terasa gembira dan sentiasa riang seperti riang ria di hari raya.
dan Bila cinta jgk,ade org yg masih lagi jatuh tangga.


Kenapa jatuh tangga begitu sakit berbnding jatuh cinta?

1) First,mungkin sbb semasa anda jatuh tangga,mungkin kepala anda pada mase itu terkene pada btol2 bucu kepala tangga ataupom mungkin badan anda ketika itu berada dlm posisi 7464 darjah pusingan U berhmpiran dgn garisan khatulistiwa,yakninya ia mmg btol2 tidak selesa.

2) Mungkin disbbkan anda tiada niat sebenarnya untuk jatuh tangga tp ia terjadi secara spontan,maka apabila perkara2 spontan ni terjadi tanpa niat,kesakitan itu mungkin dpt mempengaruhi suhu badan anda yg dijangkakan mmg tiada kaitan langsung dgn ape yg ak ckp ni.hahaha.

3) Dan ia mungkin jgk disbbkn makne perkataaan tangga itu sendiri.Perkataan tangga,bunyi begitu keras.Cuba gantikan tangga dgn "awangan".Lembut sket bunyinye kn?hahaha.


Soalan2 lazim yg sering dipertanyakan org kepada ak:



1) Soal: Blh ke kalu xmau jatuh bumbung dahulu sblom jatuh cinta?
     Jwpn: Blh.Tp pastikan dikwsan rumah anda,tiada awek2 yg memanjat ke bumbung.

2) Soal: Sy lebih sukekan jatuh dari almari berbnding jatuh cinta.Adekah sy normal?
     Jwpn: Hmm.Lain je bunyinye.Tp xpe.untuk mengetahui anda normal ke tak,pergi ke
      dapur,amik periuk yg ckup besor untuk diketukkan kepada kepala anda.Kalu
      sakit,normal la tu.

3) Soal: Mcm mane sy nk jatuh cinta? adekah sy perlu membeli tangga dulu?
     Jwpn: Tidak semestinya.jatuh cinta ni spontan.Anda tidak perlu membeli skrew
       driver mahupom steering bas untuk jatuh cinta, cuma pastikan anda ade keyakinan
       yg membara.

4) Soal: Sy da jatuh cinta dekat sorang tuan blog ni sbb dia sgt kambing.Tp adekah
       sy perlu memiliki blog jgk tuk mengejasnya?
     Jwpn: Tuk pengetahuan smua,blog ni bukanlah kuih tat telur ataupom spoiler kereta
      skyline.Jadi xperlu ade pom xpe sbb ianya xde kaitan langsung.lol.

5) Soal: Kalu hari ni sy jatuh tangga,adekah esk sy layak untuk jatuh cinta?
     Jwpn: Bergantung kpd cuaca.Kalu hujan tu,lbih baik duduk kat rumoh tido.

Yeah.I still miss u. :P



3 luahan jiran:

Bro aming,

Nak tanya la, boleh tak bagi URL website camana nak dapat scrolling kat bahagian "Idea2 Ak Baru2 ni..."

 

sy tak mahu jatuh cinta...sy nk jatuh sakit...hihi

 

kalau jatuh tahu le mcm ne nk ejas sakit ke tak,,HAHAHA

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D