- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Hidup kalau tanpa internet,apekah yang akan berlaku kpd manusia?

dimana ade butang enter disitu ade space,
dan dimana ade roadblock disitulah kite membelok.haha

Mari masuk sini kalu mu rse mu pandai tekan Read more...


Lama xlama jgk r ak xupdate blog.Sbb, sejak kebelakangan dan ketepian ni ak mcm sibuk dan xdop idea je nk update blog.haha.Ni pom ak terupdate sbb td kat ofis ak xdop internet jd ak boring skjap selama 56.3 saat lalu ak terpikir r mnde ni.hahaha.

Rse2nye,mnde org ramai akan buat kalu xdop internet?xtau? Meh sini ak bgtaw kalu mu btol2 nk tau.Ni berdasarkan kajian ak bersama jiran ak yg terdekat sejak 7 saat lepas.


Biler xde internet,Manusia akan buat..

1) First skali, ak rse mesti manusia akan extendkan lagi waktu tido mereka sbb mereka terpengaruh terlajok dgn cter inception.haha

2) Pastu,manusia akan slalu kuo lepak2 ngan mmber2,sbb xleh dh nk antar wall kat fb.hahaha.Xkira r lepak mane2 pom,gunung ke,tundra ke,pasir salak ke,..tiba2 pasir salak op?hahaha

3) Manusia akan lebih kerap bersukan tanpa mengira waktu dan tempat.Dan jgn terkejut r kalu satu hari nnti, ade ternmpk org main berlari dalam guni sorang2 time waktu subuh.

4) Kalu tanpa internet jgk,manusia yg bekerja di sektor2 perinternetan akan beralih pekerjaan mereka ke sektor2 lain sperti perladangan,pekebunan atau pom perhiasan dalaman kandang kambing.

5) Manusia akan lebih susoh untuk add friend sbb kalu kat luor ni,kalu kita kate je,leh x nk berkenalan,org tu akan tros kate LoL tanpa mengira sama ade anda anak rozita che wan ataupom anok cristiano ronaldo.

6) Dan lagi,manusia akan lebih susoh nk download mnde2 sperti movie,lagu,software,tayar,kambing dan sbgainya. Jadi kalu nk jgk smua tu,terpaksala pg sndiri kat syarikat berkenaan dan berbluetooth2 laa .hahaha

7) Dan yg terakhir,bg pendapat ak,kalu tanpa internet,aku mungkin ak terkena penyakit bergulingan seminggu di depan rumoh bill gates ataupom steve jobs tanpa arah tujuan sbb terlampau boring.ahahaha



P/S: Ak menulis blog ini dgn luahan isi hati yg kesepian dikala angin malam membawa ak terbang ke arah lautan malam yg terbentang luas smbil ditemani lagu2 OST plant vs zombie.hahaha




3 luahan jiran:

haha ..
kelakarlah ..
tak boleh bayangkan kalau tak ada internet .

 

Semua mula giat bersms blik la kalau xde tenet.

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D