- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Kepuasan Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-25?

Ak xpuas hati dgn AJL tahun ni..
Semua yg ak minat xmenang sutir pom..hahah

bermula dYoutube dan kini juara AJL 25..tahniah r..

Keputusan:
1) Ana Rafali - Tolong ingatkan aku (RM35,000)
2) Meet Uncle Hussain feat Black - Drama King (RM15,000)
3) Hafiz - Noktah Cinta (RM12,000)

Persembahan Terbaik:
Faizal Tahir - Hanyut (RM10,000)

Vokal Terbaik:
Hafiz - Noktah Cinta (RM10,000)


Komen versi aku: 
(warna hitam merah ialah sbb ak xpuas hati dgn result tu ah..nmpk marah x?)

A.P.I - Pelita 
- Lagu ni ak suke sbb ia gabungan 6 buah band indie hujan,monoloque,one buck short  blabla......
Kalu kire vokal lan,noh,monoloque kire hebat doh di kalangan band indie ni , persembhan tu hebat r jgk walaupom nmpk cm 'LoL' sket..hahaha..lagi satu ak suke pemuzik trumpet yg pki baju reaper..nmpk hebat..haha

Hujan - Mencari konklusi
- Yang ni ak xtau nk komen mnde,walaupom ak minat dgn hujan tp persembhan tadi tu biase je.Ak igt ke kali ni ade r dia buat hujan trun dari bumbung ke..kan skrang musim banjir...hahaha

Bunkface - Extravaganza
- Band ni ak xbape minat jgk tp oleh sbb ye band indie, ak sokong jgk r sket. Tadi ape yg ak perasan,dlm lagu ni ade part dia buat muzik slow mcm dlm cter drama sedih..xtau mnde kaitan ye..hahahaha

Shahir - Kebahagian dalam perpisahann
- Hmmmm...ak dgr yg dia ni sakit tp dia blh lg wat persembahan jadi ak respect jgk r sket.Bgos2..Dhlaaa mase persembahan ye td ade awek sorang tampar dia..Nape x buat powerbomb je ke awek tu? huh?

Stacy - Jahat
- Oleh kerana edry abdul halim buat lagu ni,jadi ak suke jgk r.Stacy pom ak rse dia lawo dan kiut.hahhaha..Stacy,jgn sedih sbb xmenang,lps ni try masuk raja lawak plop.


Meh ak describe sket ape yg ak nmpk td mase finalist2 ni wat persembahan.

1.) Sofea Jane – Black (Xperasan)

2.) Pelita – A.P.I (kene tembok mase beratur last2)

3.) Cinta Sempurna – Yuna (Main piano besor plop,tahun lepas kecik je) 

4.) Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali (duk dlm kandang)

5.) Ku Ada Kamu – Adira (xperasan)

6.) Hanyut – Faizal Tahir (wat hanyut dlm air)

7.) Jahat – Stacy (pakai baju jepun smbil dance)

8.) Kebahagiaan  Dalam Perpisahan – Shahir (ade awek tampar dia)

9.) Drama King – Meet Uncle Hussain & Black (black pki baju prince)

10.) Extravaganza – Bunkface (ade muzik slow kat tgh2 lagu)

11.) Selamat Malam – Faizal Tahir (xperasan mne tp ak rse ade pelakon lain mase persmbhan ye)

12.) Mencari Konklusi – Hujan  (jaket noh smart)

13.) Noktah Cinta – Hafiz (kene tembok pastu bler mati sambung nyanyi)

14.) Berlari – Tomok (skil dance leni dulu ngan new boyz jiwang ngat..haha)



P/S: Mase AJL td ally bg soklan sape leh teka gmbor sape yg dia amik td, blh iphone4 sbjik.Kene antar jwpn melaui dgn retweet kat twitter tv3.Ak punyalah gaduh nk cari button retweet feat nk send jwpn skali gus,lama gler ak pk nk wat gane..last2 tgk ramai dh org antar..hahaha

4 luahan jiran:

kalau tak puas hati, nape mu tak gi wat jek persembahan.
mesti menang tros.

 

same2.. tak puas hati gak.. kecewa

 

! F A I Z A L T A H I R !
Awek tampar Shahir tu Nasha Aziz la wei. Tengok ulasan dari aku pulok kat belog aku!

 

saya mau yuna..
tp nak wat cmne xde rezeki..
terbaekla review kamu.. hehe~

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D