- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Jenis-jenis blogger yg perlu anda tahu !!!

Blogger kalu dalam bahasa Korea ialah "beullogeo".
Kalu dalam bahasa Chinese(simplified) plop ialah "Bókè" bukan pokke..hahaha


Eh booger...booger mu..haha
Sepanjang dan sejauh perjalanan ak dlm dunia blog ni,byk mnde jugk r yg ak temui selain daripda ak temui kambing tundra dan juga unta amazon. Kalu nk diceritakan mngikut siri 1 volume 117, pada awal operasi blog ak ni tidak r begitu meluas. Ak hanya menggunakan blog tuk meluahkan perasaan terhadap jiran ak.haha.Tp keadaan ni berubah bler scofield telah berjaya melarikan diri dari prison. Pada tahun lepas dan tahun ini, ak telah mengubah sket content blog ak kpd yg lbih meluas supaya dpt dibacari oleh smua org termasuk r penduduk di negara togo ataupom maghribi.

Dalam keghairahan itu jugkla,ak telah menemui beberapa jenis blogger yg terdapat dalam internet ni dan ak telah mengelasifikasikan mereka kpd beberapa kumpulan mngikut rumus dan teori "kapal terbang mendarat di kedai pak abu" iaitu 123+321/punca 12*(berapa lama anda on9) dikamirkan bersama cikgu stopa.
Hasilnya, ni r jenis2 blogger yg ak temui:


1) Blogger yg suke meluahkan perasaan sndiri tanpa meletak nuffnang dan shoutbox.

luah laa perasaan selagi blh..
2) Blogger yg buat bissness dalam internet kadang2 dalam shoutbox tu gune nama awek sbb nk tarik org supaya masuk blog tuh.lol.

Teknologi akan datang mungkin r camni.lol

3) Blogger yang suke buat entri-entri berkenaan fakta-fakta dalam dunia ni. Kalu blh fakta kambing blh main snooker pom dia nk ltak.

4) Blogger yg suke update psal info2 sukan kegemaran dia.Kalu minat main guli tu, mmg hari2 r post psal guli, guli stuntman ke,guli susu ke,mapuh mu r guli mnde pomm..hahha..Tp bese yg ak jupe, dia post psal club bola sepak yg dia suke r.


weh jgn kejor ak, ak bukn alien lol..

5) Blogger yang suke update tentang isu2 semasa, kalu nk dibndingkan dgn berita,mmg dia dulu r posting isu tuh.huhu.

6) Blogger yg suke share link-link untuk download movies ke,lagu ke,software,games,ikut r download nape pom. Walaupom ade jgk yg bukan dia sndiri upload tp dia haruslah bg kredit kepd si pengupload.Jadi kesimpulannya, blogger mcm ni mmg bgos jgk r kadang2 sbb dia bg byk peluang kpd si pendownload mcm ak ni tuk menkautnye,..hahaha.

7) Blogger yg suke menceritakn tentang kisah hidupnya xkira r dimana dia pergi atau guling. Kalu ak r,cerita hidup ak pom xsetel lg,inikan pula nk usha kisoh hidup org.hahaha

8) Blogger yg suke post2 lirik lagu ataupom kod gitar. Yg ni ak pom penoh post..hhahaha..Tp ak masih mencari lagu ni, Pemilik keyboard - cintamu tertinggal di ekzos motorku..kalu sesapa ade,minta share k? :)

9) Blogger yg suke post tentang cerita2 lawak.Ak xpasti cerita lawak tu dia sndiri yg reka ataupom copy paste je.hahaha.Ak harap ianya asli r.huhu

rusa tu sbgai maskot funny..funny ke rusa?

10) Blogger yg suke mengajar kita buat ssuatu yg kita xtau. Contohnya,ajor kita main dgn photoshop ke ajor cara2 main layang2 ke ataupom ajor cara2 nk memasak lembu kari bersama salad.Yang ni ak suke sbb dikala kita xtau,kita blh cari je blog2 ni pastu setel r masalh kita.hahahaha


P/S: Kesimpulannya, ak xksoh r ak atau mu duk dlm kelas mne2 pom,mawar ke,anggerik ke,yg pntg kita smua happy bersama jiran kita.haha..bereh.bye.


12 luahan jiran:

no tujuh no tujuh no tujuh..!!! :p

 

Law blogger yang post sumer? sukan,tutorial,hobi ,personal...uh sumew lam bhgian manew eak? ;)

 

saya? masuk dalam beberapa group ko cakap...tp byk c,kit luah hal personal so no.1 la kot cuma aku letak shoutbox k,nuffnang aje idak.Tak kisah rr, yg penting respect jiran jiran ya tak? he..he..suka rr gaya penulisan ko, fakta gitu.Ceh! he..he..

 

gwe universal.. hahah:D

BTW, lagu tuh mmg wujud ke hape.. kemain tajuk dia ekzos2 naa.

 

aku ni da masok kategori rojak ni..camna nii..


gahahah

 

nak kategori abc okeh? ngee~

 

Aku blogger kategori Etnik Kreatif. Kau ada? Haha. Weh rusa x funny. Nasi goreng unta baru funny. Hahaha.

 

blog post pasal sukan memang ok la, tapi sampai kambing main sbuker nak post, aku baca jugak.. gelak je la..
heh

 

blog post pasal sukan memang ok la, tapi sampai kambing main sbuker nak post, aku baca jugak.. gelak je la..
heh

 

blog rage??

spesies blog lg laris dipasaran..

 

hahaa..sengal..
aku rase aku tergolong dgn org yg merapu pasal perasaan sendiri and kisah idup aku..

huhu...

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D