- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Kenali Top 10 pelawak-pelawak di Malaysia.

jalan hidup kita berbeza,
aku hanyalah punk rock jalanan...

Tu lirik dari lagu Punk Rock Jalanan.. Xdop kaitan pom dgn pelawak..

Kalu kita tgk kat negara Ireland, Korea, Filipina dan juga Malaysia, ramai pelawak2 yg kita knl..
Kenapa ak pilih negara2 ni sedangkan masih ade negara2 lain seperti Brazil, Argentina, England dan USA di luar sana?? Sebabnya kerana ia datang dgn spontannya ke dalam kepale otak ak ni..hahaha.. Ok..
ni ak nk share sket info2 tntg pelawak2 yg ak rse dia blh wat ak gelak smpi guling2 ats padang ragbi..


 10) Bob Kuman
Lawak yg spontan kluo dari mulut ye kadang2 lawok gler..haha


9) Bob Lokman
Isi2 lawak dia mmg klako..


8) Khir Rahman
Serius tp bler dh buat klako,lawok gler..hahha


7) Allahyarham Din Beramboi
Mmg dari dulu klako dh tp lawok dia ekstrem sket..hahaha


6) Afdlin Shauki
Lawak2 yg berisi..


 5) Jepp (Sepah)
Dia kalu dgn sepah mmg jd r lawak ye.


 4) Saiful Apek
Dulu dan sekarang, masih lawak yg klako..

 
 3) Nabil
Lawak2 yg baru.


 2) Johan
Ak mmg suke gler lawok ye dlm oh yeah..mmg terhebat.hahaha


  1) Zizan
hahah..lawok org ganu..gini r..hahah
 

Hoooo..amcm? Taste ak sama x dgn taste mu? hahahaha..ni r pelawak yg blh menceriakan suasana hari ak..Tp ade satu show ni yg mnggabungkan kebykn pelawak2 yg top ni..Show tu nama ye Oh Yeah..skrang ni kalu xsilap ak episode 13 dh kot..Tp oh yeah mmg klako gler r..Blh jadi show yg terlawak kat Malaysia ni..Try r tgk kalu xcaye..skil ak promote op?hahahaha..Ak harap afdlin shauki tertgk r ape yg ak tulis ni..hehe.. :p

Ni salah satu scene dlm oh yeah..Zon mendidih bersama...

P/S: Ok..ak mmg boring skrg ni dan tuk pgthuan smua ni hari ke-5 ak praktikal ..Jadi 167-5...jadi ade 162 hari lg tinggal sblom tamat dan btw esk ialah cuti sbb hari jumaat..dan sabtu jgk cuti....yeah !!..haha

12 luahan jiran:

perghh..paling suka zizan ah.ehehe

 

kalau kina..yg Khir Rahman tue kina tOlak dan masukkan Angah Raja Lawak. sekarang pun nama dia pun tgh naik kan?

 

aming bt hal mengred pelawak ikut suka hati dye~~~

 

aii like jijan & afdlin je... h0h0h0

 

sangat2 suka kat nabil..ngeee~

 

semat ah aming update blog kt ofis.ko x keje ke weh?

 

zizan n johan.. dua ni if bergabung mmg mletopp.. dorang jadi pengacara raja lawak yg serasi..best yo!

 

alamak... harun salim bachik tak dapat menembusi carta ini. haha...

 

zizan da bomb..
paling xleh bla time dye nak tahan gelak.

 

haah la..angah raja lawak takde erk?
dia punya lawak pun buleh thn la..
sentap gak..

 

Operasi blogwalking ke BlogKawanKu & Follower

setakat ni aku cuma berkenan dgn lawak si zizan je.. apek aku dh kurang.. ape pun aku support artis m'sia yang x buat hal..

Jom layan entri ni http://blogmacammacamada.blogspot.com/2011/01/khas-buat-wanita-power-of-make-up.html

 

grr~ tak same ~
HAHA !

1st mesti Nabil piring astro !
2nd Zizan hidung mancunggg ^^

HAHA !

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D