- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Cara-cara melamar bagi yang malu2 tahap unta laut.

Yo manusia..posting ni ak tuju khas tuk smua org yg berasa dia malu2,segan2 dan terketar2 mase nk melamar org yg dia suke,termasuk r ak sndiri.hahaha.Kalu ikutkan keadaan skrang ni,ak mmg tgh tgk AFC live jepun lwn korea ,tp tu xdop kaitan pom dgn posting ni op?hahah.Meh bace sini lg kalu nk tau ape yg berkaitan dgn lamaran2 unta ni...


Ak xdop kad kuning nk bg.Amik r cincin ni wat hiasan.

Kalu nk ikutkn cara melamar ni mmg r byk dan mcm2 jenis tp xsmuanya berkesan.Tp kn,mesti ade yg tnye(walaupom sorang je tnye),nape tiba2 wat posting mcm ni? Org tu igtkn ak plop yg malu2 nk melamar.hahaha.Tu ak kate,bkn ak sorang je,mlhan mungkin 687 org ataupom 80% penduduk dibumi ni rse mcm tu termasuk r kucing putih kat negara Somalia.

Ni cara2 yg ak telah tapis tuk panduan org yg nk melamar esok:

1) Suarakan perasaan anda dgn nada yg serius tp laju.Skrang2nya laju mcm malique too phat rap.Biarkn si pendengar tu membalas "haa?"Biasenya teknik ni akan mnjadi bler mu ulang kali ke-7 kpd si pendengar tuh.

2) Nyanyikan lagu yg ade lirik2 untuk melamar kpd org itu.Misal kate,part korus lagu tu ade lirik lamaran,jelaskan dan kuatkan sebutan dibhgian korus tu bia nmpk mcm suara bandi amuk sket.Tp kalu suara mu metal sgt thap hardcore holly,mmg org tu akan lari ketakutan r.

3) Biasenye,kalu org nk melamar dia akan bg cincin op?mcm dlm gmbor ats tu.Tp kalu mu malu nk bg cincin tkut org nmpk mu mcm nk melamar sgt,mu bg je mesin rumput ataupom side-mirror lori.Tp biasenya,org tu xkkn nmpk r mnde niat mu disblik hadiah ni.hahahah.

4) Tulis ayat2 puisi thap dewa dlm surat.Biakan si dia kurang pham bler mmbacenya dan terpksa mungulang mmbacenya berulang2 kali smpi raya thun depan.haha.Pastu,hantar surat tu gune burung gagak(crows zero),baru ganas sket.hahah.

5) Yg ke-5 ni kurang praktikal sket sbb ianya agak lol.Mu buat bhsa2 isyarat dgn mggunakan pergerakan badan.Walaupom kadang2 si dia akan tgk mu mcm org cacat tp mu wat slamaba thap unta je buat smpi si dia btol2 pham akan niat anda.Selagi xpham,buat smpi subuh.

6)Kalu nk cara klassik sket,g wat baik lu ngan org2 tuanya.Kalu time tgh hari tu,g r rumah ye tolong mak dia memasak ke,basuh rumoh ke.Kalu mu rajin sgt,blh r tlong cat rumoh jiran dia tros.Lama-kelamaan si dia akan rse terharu dan tros mengahwini anda.haha

7) Cara terkahir ialah cara sukati jiran mak belah adik lecturer kau.Mu buat je cara mu rse mu nk buat tanpa mengira pandangan lecturer mu ataupom supervisor mu.Kalu mu rse nk tunggu si dia smpi tua pom blh jgk,ats masing2 r.hahaha


K r..Kalu ade nape2 nk komen ke,nk tmbh point ke,blh r shout kat fb jiran ak.huhu.Esk  nk g praktikal plop sbb da 3 hari ak cuti dgn sengajanya.hahaha..cau.

11 luahan jiran:

Kalau awak buat jadi amiey nak wat...
eh, ada ea perempuan lamar hehehe

 

saya masih malu" mas,,hihihi,,

 

buat bahasa isyarat badan tak leh bla. haha lawak kot..

bagi side mirror lori, ikat dengan riben.. hahah suka la entry ni

 

ahaha..ada tak yg nak lamar saya??

 

kalo malu tahap babun cam ne lak?

 

dah penah try ke mane2 tips kat atas tu..?? neway tips ni mmg hebat..hehehe

 

singa laut..
anjing laut..
kuda laut..
tapi..
unta laut ni xpnh dngr lg..
hehe..

 

unta laut..??? :D
kalau tips no 1 tu, malu arrr nak nyanyi~hihihi~

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D