- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tips dan cara-cara nak dapatkan Buffered Earning (BE).


Hai kembali.Kalu mu perasan,2 hari sblom ni ak ade post psal ak dpt buffer earning Taylor Uni Open Day.Pastu ari ni je ak baru plop yg baru, Taylor Uni Design School.Thx 4 da Be,nuffnang :).So,ak nk share sket r psal nk dpt BE ni.Tuk memendekkan cter,buffered earning(BE) mmg sgt mmbantu kpd smua blogger2 dan ia jgk sbgai semangat kpd blogger2 tuk tros berblogger.Sbb mnde? BE
ni merupakan iklan darpda nuffnang dan diletakan dlm blog2.Stiap unique visitor yg msuk dlm blog tu,duit darpda iklan BE tu akan bertambh sndirinya bergntung kpd stunggu mane traffiknye.>


Ni antara tips2 tuk dptkan BE:

1) Rajin2kan post2 blog.
    ~Kalu  blh update stiap hari.Tp kalu mls update r 2-3 kali sminggu.

2) Pergi r blogwalking(bw) kat blog2 org lain pastu tinggalkan link anda.
    ~Smbil2 jln2 kat blog org tu,klik2 r iklan kalu berkenan dan jgn lupa menjerit kat shoutbox or 
      tinggalkn komen kat blog mereka.

3) Tarik lebih byk unik visitor ke blog anda.
    ~Lebih byk unik visitor datang ke blog anda,smkin tinggi traffik blog anda.So,mengikut rumus  
     semkin-semakin, biler ketinggian traffik blog anda amat memberansangkan,jd lbih mudah 
     nuffnang nk bg BE kpd anda.

4) Bermesralah dgn nuffnang.
    ~Kalu ade mase lapang tu,hantarlah feedback ke nuffnang,tnye soalan ke.Bler da slalu contact  
     tu,smkin dekat lagilaa anda dgn nuffnang.hahaha

5) Kadang2 tu,post laa ucapan terima kasih anda terhadap nuffnang.
    ~Bler nuffnang tgk ade posting berkaitan mereka,jd mereka akan lbih terharu.hahaah.

6) Update survey dan Bio Info kat nuffnang tu.
    ~Kalu blh update r survey kat nuffnang tu sminggu skali,xppom 2 minggu skali.Skrang2nya 
      nuffnang tgk ade jgk perkembangan blog mu tuh.

7) Ping stiap post yg anda update dekat innit.
    ~innit tu sbhgian dari nuffnang jgk.Bler ping kat situ,org ramai akan mudah tuk mencari posting2 
      terbaru anda.So,kaitannya,pk2 laa sndiri..hahaha



5 luahan jiran:

aku dop phm lasum mnde2 ni sume

 

aku ada se je BE. mu maen nawok ni ming! panas aku!

 
This comment has been removed by the author.
 

aku suke no 4! mmg berkesan! hahahaha..

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D