- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Cara mengatasi keadaan yang tidak selesa.

Cubaan tuk hntar barang dari Kelantan ke Johor.
Semua org wat nape ari ni? Ade yg rasa xselesa x? Kalu ade mesti keadaan anda sama mcm dgn mnde yg ak nk post ni. Stiap org msti ade perasaan xselesa xkira r keadaan mcm mne skali pom, tp keadaan ni mmbuatkn kita rsa mcm nk guling je.

Smart gler bola tenis.
Gambor org pompuan main tenis tu sbnarnya ak xtau ade kaitan ke x dgn posting ak kali ni sbb mase ak search uncomfortable dlm google, ye kuar gambo ni.Jd ak amik jela. Jgn lama ngat tgk gmbo ni ,kang abis batery laptop mu kang.

Bdk2 puan ni main bola ke main mnde?lol
Yg ni mase permainan bola baling. Ak xtau r ye gune strategi mnde nk menang tp yg ak pasti strategi ye mcm agak bhya je. Tp ade dop perlawann antara pasukan laki lwn pompuan? hahahah..

Ak rse lelaki baju biru tu rela mengaku kaloh kot.
Hokni plop, skil main ultimate fighting. Skil jahat doh, tp ak rse kalu ye kepit gitu selama 2 minit, wajib pengsan baju biru tuh.


Tips untuk mengatasi keadaan yg tidak selesa:

1) Kalu mase kita g jlan2 ke lepak2 ke,mesti kita kn bertentangan dgn ramai org op? Kalu camtu, pastikan mata kita tidak statik ke arah seseorang tu je. Kalu blh,pastikan kepala kita sntiasa berpusing 360 degree smbil mata kita mengikut rentak kepala kita.

2) Mase nk masuk dewan peperiksaan. Yg ni khusus kpd yg tidak stdy je r. Mesti masa ni mereka akan rse keadaan yg tidak selesa teramat sgt sbb mereka tidak pasti mcm mne mahu mnjwbnye.So, mereka perlu, menenangkn jiwa seketika dan tembok sebaik yg mgkin..

3) Mase berada dlm bas rahmat alam. Yg ni khusus kpd bdk2 pahang je.Walupom keadaan bas ni mcm kete rally, pastikan anda ckup bersedia tuk menaikinya. Kalu pintu tercabut tu,perkara biasa r.  

4) Bila mana lecturer menanyakan soklan2 yg susah kpd kita. Pastikan kita mnjwb tidak tahu sbb kita kn jujur pada diri sndiri.hahaha.

5) Masa deposit duit kat mesin ATM pom kadang2 kita rse xselesa.Kita sering igtkn ade org usha kat belakng kita biapom kambing je duk blkang kita. Oleh itu, pastikan anda melakukan proses deposit tu dlm masa 7 saat tepat.

6)  Masa menunggu giliran tuk buat lesen dgn JPJ. Mesti mase ni mmg xselesa gler r. Kadang2 tu,bila smpi je giliran kita,tros ade yg naik lori tros biapom tgh wat lesen kete pom. Dalam soal ni,kita perlu bertenang, kalu blh tnye JPJ tu, mcm mna ari ni? ade roadblock x mne2?

7) Last, mase kita tunggu bas nk balik kampung. Biapom kita mari awal sejam tunggu bas tp ttp rase xslesa sbb tkutkn bas tu da tggl kita. So, tuk menyedapkn hati kita,pastikan bwk mmber2 teman kita, dop r boring sgt. Padahal dop kait pom op? hahaha 


K r, stkat tu je r karangan ak kali ni. Ak nk cau lu. Bye. 

5 luahan jiran:

aku dok selesa sebab kurus sangat!

 

smart bola tenis boh.
hahahaha. :P

 

wakakakaka...bnyok ngat tip leh doh teh kali...tgok jadi gane

 

mu buleh jd fadzilah kamsah doh lening

 

aming! yang ke-7 tuh ak terase okeyh! hahahahahahaha...

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D