- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Permainan masa zaman kanak2 dahulu.


Zmn knk2 mmg zmn yg kita smua ade xkira r peguam ke tukang kebun ke or sape2 je.
Mase ni kita mmg xtau mnde ag,yg kita tau nk main je.
Stiap org pasti ade sejarah zmn kanak2 masing2,begitu jugak ak.
Tp bukan subjek sejarah ak nk bincangkan.
Ak nk cter sket psal game yg ak main mase kanak2 dahulu.
Gambo ats tu bkn ak, sbb dulu ak xminat ag nk main amik2 gmbo ni.
Meh kita imbas kembali permainan zmn knk2 ak dhulu.



1) Main video game super mario.

Bukit ngan mario sama besar je.LoL

2) Main guli bersama kawan2.

Yg putih beso tu bkn telur ayam ataupom itik.

3) Main Tang nusuk( hide and seek).

Bdk yg tutup mata tu sdg mengira 1-10000,pastu bdk sorang ag tu g 7E jap beli nasi goreng.

4) Main gadget digimon( cyberpet or watever).

Yg ni bkn tv ataupom kuali,ni r digimon.Ak xdop pom digimon2 eh.Ade cyberpet je.haha

5) Main perang gune askar mainan.


Askar ni besenya statik je pergerakan ye.


6) Main tang tiang (Rebut tiang).

Mainan ni besenya main kat skoloh.Tp jgn main kat skoloh memandu dh r.Xpsal2 kn saman dgn JPJ kekg

7) Modified basikal pastu tawaf kampung sampi bosan.


yg ni wheelie wakil skoloh.

Tu je ah permainan ak yg ak rse smua org tahu,tp kalu org korea mgkin dorang xtau game2 ni.
Sbnarnya byk ag game2 yg ak xsnraikan sbb terlampau byk game2 yg ak main mase kecik2 dulu.
Contohnye,dulu ak ske main gusti kat umh mmber2 ak. Ble kosong je umh mmber2 tu,start r main gusti ats katil. Katil patah tu bese r,pastu bler saloh wat smack ke,mula r ngajuk mmber2 tu.hahaha.
Tp bdk2 skrang ske main mainan lain dh.Smuanye nk main fb,cs,dota dan video2 game.
Tu ah,ssh kita nk rewind balik sejarah2 ni,biarlah hnya tinggal kenangan.jiwang x?hahah
K r, xbox ak masih parah sbb kene ring of death, so ak nk kobek2 lu.Cau.


13 luahan jiran:

hehe cool je semua kan ^_^

 

hah tgk berita tak...budak2 sekarang men kawen2 pon kene rogol..wah DASYAT betul..

dulu men2 ok jer kan..

 

wottt!! i used to plat rebut tiang during my days in primary school. Pastu time raya main ceper. gila kentang kumpur ceper dari botol kaca pepsi or etc demi nak main ceper dgn adik bradik smp kena marah sbb x tido smp tgah mlm. hihiihih

 

game mario, memang addict sangat dulu, agak2 ada lagi tak jual game yang macam zaman dulu2, mario sekarang macam tak best je..

main guli, digimon, tak pernah.. yang lain semua pernah..

budak sekang tau PS sahaja.. langsung tak keluar peluh kan?

 

hahah!! betol2...semua 2 saya main.. =)

 

i'm addicted to super mario game until now. haha.

 

wuhooo mainrebut tiang tuuu , mcm lama je tak main! hahaha

 

maen gamespot ming!! tahun lepas last kita maen sebab boring ngat malam tu.

 

askar mainan n guli n digimon tu mmg fav

 

awat xletak game konda kondi??? syok beb men 2 time kcik2... kalu kt johor aku pnggil konda kondi la tp klau kt tmpt ko aku xtau. hee
nnti aku reserach.. he

 

waaaa....dgimon!!!!rinduu nak men.

treenenenenenenettttt!!!
(bunyik bila start nak battle.hahhah!)

 

betol3.. teringat zaman dulu :)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D