- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Hadapi kegagalan dengan senyuman :D

Camera terbaru leh wat fake smile




Hai..sape sini yg pnh gagal? xkira r gagal time wat lesen lori ke, gagal dpt 5b time upsr ke.
Gagal ni sbnarnya berasal dari perkataan gagal. Tu ah. xdop beza pom op?hahaha..mmg bgitu dh ejaan ye.
Ak xmo sbut psal tatabahsa ari ni, ak cuma nk sntuh psal kegagalan. Sbb mnde kalu kita gagal, kita sering down,hampa atau moral down? haaa..tu ah..Sbb kita xpndi mengawal minda kita.Minda sbnarnya memainkan peranan pntg dlm smua hal. Aduh !! bnci ak..mcm bunyi karangan r plop ayat ak..haha

Tp kalu nk diikutkan, byk jenis kegagalan dlm dunia ni. Bkn r kalu stkat xleh nk install windows 7 ataupom microsoft word dikira gagal doh, xdop harapan doh. Byk ag cara nk atasinya. Gagal bercinta pom ade cara atasinya, tp ak mls r nk bg tips2 ye plop sini,kang pnjg plop posting ni. Sbgai contoh, tgk peribahsa yg ak baru cipta spontan eh.

Ibarat menolak gajah ke dalam kandang kambing.




Dgar kate,gajoh ni terhantuk byk kali doh mase nk masuk kandang.

Kalu skali skale kita gagal tu,kita blh bgun ag. Kalu jatuh dlm longkang, blh bgun ag.Xkira r jatuh mane pom, pasti ade jln tuk bgun kecuali r kalu kita mati ,mmg da xdop harapan doh r nk hidup smula. Tp yg ak pelik, nape game tetris bwh ni lain mcm je susunan ye? yg ni ak rse, mmg fail btol r.LOL.


Tetris versi somalia. Level 4 lawan bos.

So, last but not least, dimana2 pom kita berada, xkira r di cameron highland ataupom di negara cameron, walaupom gagal skalipom kita haruslah ttp syum mcm lagu malique hoo.. K r, tu je r ak nk kabo.Jgn lupa undi ak kat AJL kekg.Cau.
Notis dari dekan ak.



1 luahan jiran:

betul2. kte mst senyum. kan comel kalau senyum :)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D