- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tips apabila putus cinta.


Hai.Gmbor atas tu bkn gmbo ak ataupom jiran ak.Smuanya xde kaitan dgn salasilah kluarga ak pom.Tp sini ak nk bgtaw yg pesakit tu nama kamal dan doktor tu nama Harun.Mesti mu xknl dia op?mmg xknl r sbb ak baru je reka watak tu 5 saat yg lalu.Gambir dop?hahahaha

Ok2.Straight and the left to the point.Smua org mesti pnh rse putus cinta op?mksd ak bkn smua org,tp kbykan org r.Pening dop ayat ak?hahaha..Mmg r,sape yg bace posting ni mmg r nk tau tips bila putus cinta sbb dia baru je putus cinta op?xkkan dia putus pale plop smbil bace blog ak.lol.

Tips2 apabila putus cinta:
1) G r update blog luah perasaan mcm ak eh.hahaha..Mane r tau kalu kasihmu terbace or terkomen kat shoutbox mu ke,ajok mu kawen lalu ke.haha
2) Dgrla lagu yg berentakkan anti cinta.Kalu blh dgr r lagu etnik kreatif ke lagu merdeka ke.Smbil2 dgr tu, tros shuffle mgikut rentak lagu.Kalu ade sesapa tegur mu,pastikan mu kluarkan ayat ni "bahgiakan dop mu nmpk ak?".
3) Ajok jiran lumba basikal.Pada mase yg sama mu leh exercise jugok.Kalu xde basikal,gune r lori ke, bas ke.
4) Selain tu,kalu rumoh mu berdekatan dgn 7E,blh r singgah kat 7E jap.Pastu, tnye r cashier 7E tu mcm mne nk atasi mslh putus cinta tu,pastu jgn lupa bgtaw dia blogwalking sini jap.
5) G cari sumber air yg berdekatan.Xkira r pntai ke,tasik mahupom kolam ikan.G mndi situ dgn penuh keriangan tp kalu xjupe gop sumber air tu,g mndi rumoh jiran ckup r.
6) Cuba try miskol dekan mu.Pastu ngadu ke dekan mu,tnye ye mcm mne nk wat coding bg yg putus cinta ni.Tp jgn bmbg r,skurang2nye kalu mu xkene slipar lekat kat dahi,dekan mu amik printer je lepuk kat dahi mu.
7) Last but not least,cari r kasih lain.Byk ag org dlm dunia ni.Tp kalu besenye cari dlm fb tu,bese r ,smua org in relationship dh.Btol doP?ssh dop?hahaha
Kalu ssh sgt,search kat google je.Taip je nk sape.nurul?harun?smua ade.hahah


Sebahagia mane pom kita,akhirnya seorang jugok kita duk dlm kubur jwb soklan2 malaikat tnye.So,mcm lagu amuk-ingat-ingat,marilah kita smua beringat2 sket.bereh.cau






9 luahan jiran:

Aming aku nok ngadu eh. Ingat dop entry hok pasal ex aku hor. Ye msg aku semalam sebab entry tu. Ye suruh aku cari laen. Eh senang-senang ye je suruh aku cari laen. Aku balas okay je. Pastu bye. Malas aku nak baloh. Btw hari ni final Monsun Cup. Kalau nak g sebelom pukul 4 la. Ang gi Kemaman petang ni. Habis aku kabo belake ni. Suruh follower mu blogwalking aku jugop ye. Hahaha...

 

hahahh kalo post mnde2 kompem ade pekataan DEKAN...bagus ah...ahaha :D

btw..like dis.. :)

 

bila putus cinta, perge enjoy dengan kawan :D

 

memang time december, rama org putus cinta ke? oh. akhir thn.. bese aa tu. thn dpn leh cr baru. oh yeah!

 

yang last tue meme btol deh.sumo pom in a relationship.
nok cari hok single, susah lalu.
hohoho

 

yang last tue meme btol deh.sumo pom in a relationship.
nok cari hok single, susah lalu.
hohoho

 

teruskan hidup walaupun dah putus cinta, ada gak yang pendek akal pi bunuh diri

 

terer aming kasi tips...hehehe.. best3..fiza suke tang last 2..mesej menusuk..last2 kita dalam kubo sorg2 jugak.. :)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D