- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Jenis-jenis kawan disekeliling kita.


Assalamualaikum smua. Nmpk dop bdok laki tu peluk nape? Tu bukan unta atau pom kambing laut k..ak assume dia peluk kucing r tu,jgn tnye r ade ke kucing beso gitu..hahaha..
Yeahhhh...ok,kali ni ak nk ckp psal kwn plop. Ade org pggil kwn,rakan,sahabat,teman,saing,gu...
byk lg r istilah2nye kalu ak nk snarai smua,abis r kredit ak, haha.Kwn ni bkn r biskut ataupom tayar lori,kwn ialah org yg rapat dgn kita,sering bersama kita walau dimna kita berada.
Tp kwn ni ade byk jenis jgk.Meh kita tgk jenis2 kwn yg dpt ak knl pasti stkat ni.

Jenis-jenis kawan disekeliling kita:
1) Kwn yg suke bercakp byk.Yg ni mmg bese ak jupe,kalu dang ckp mmg xbrhnti r smpi subuh esk r.Ni r mnunjukkan betapa byknye mnde yg dia tahu yg dia nk bgtau kat kita.hahaha.
2) Kwn yg suke wat lawok.Yg ni mmg kebykannya ade r.Ak nk promote kwn2 GC ak sket,kwn2 ak smuanya mmg kelako tp dop join r raja lawok sbb nk jd pelawak indie.hahahaha.Gambir dop ak puji mmber sndiri?
3) Kwn yg suke taip msg.Mcm gampang,time lepak2 je, tgn mmg dop breti r taip msg.Ak kadang2 je taip msg time lepak2,tu pom msg ketua kg ak je.
4) Kwn yg suke duk idle pahceroh.Yg ni suke layan je org ckp nape sbb dia xdop mnde nk ckp sbb isi2 yg dia nk ckp smua org cakp dh.hahaha.
5) Kwn yg suke glepo.Glepo tu mksdnya xleh duk diam.Kirenya hyperaktif sket r mgkin sbb ye beranok mlm 7 liko.Kalu blh,mmg nk main je bola dlm kete kancil tp jgn tnye r nk ltak mne tiang gol.
6) Kwn yg suke ngarut dan bodo2 kambing.Yg ni mmg ak suke sbb smua yg dia ckp mmg xdop kaitan pom sbnarnya.Ni la mnunjukkan bhwa dia begitu alert dgn keadaan skelilingnye.Xkait pom op?hahahaha
7) Lastly,kwn yg suke buat aktiviti boring stiap hari.Contohnye,speti bdak2 GC.Hari2 g kdai adik,dop boring ke?hahahaha.Ak campur nk guling dh benonya.haha


Jadi mari r kita merenung selama 17 saat,betapa boringnya kalu kita hidup tanpa kwn?Tp ni tidak bermakna kita blh sewenang-wenangnya (first time ak taip ayat ni) add org kat fb,nk add awek2 lawo je.hahaha. K r.ak cau lu..




4 luahan jiran:

1) hazwan!
2) konok!
3) ang!
4) apek!
5) along!
6) stakim!
7) mung!

mizie!



doh aku?? mane?? hahaha. bohsan!

 

ahahaha..gle mu wat specefic tros.

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D