- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Perkara2 yg best semasa berada dlm wad (khas untuk noobers yg xpenah masuk wad)

hoho..lama xupdate blog..maklum laa xdop masa sket sbb baru je jual jam dinding..seyesly xkelakar kan? haha..okfine..Kali ni ak nk bgtaw sket pasal wad kat hospital tu..Best ke masuk wad tu? Ape yg dia buat kat wad tu? blh bwk tv x kat wad tu? ok..Nanti smua persoalan ni akan terjawab dgn sndirinya tanpa anda perlu menekan butang like..ok? ok..yg ni xperlu suke pom sbb xdop mnde kelakar sgt pom..


Antara perkara-perkara yg sangat biasa berlaku semasa di dalam wad:

1) Nurse akan selalu periksa kesihatan anda.Kadang2,sejam sekali,2 jam sekali, setahun sekali tidak mungkin la kan?..Perkara ni akan membuatkan anda tidak berasa selesa la nk tido sbb sket2 kene cek..So persoalannya, bile anda nk tido? ermm..

2) Makanan dalam hospital sgt sedap.Seriously ak tipu.puiii.Ak rse sape2 masuk hospital blh jd kurus sbb xslera nk mkn mknn tu.hmmm.Tp anda jgn sesekali mengharapkan mereka akan bg ciken cop sbb ciken cop kan mahal op? Kait dop?

3) Doktor akan periksa anda sekali sehari dan kadang2 bile anda dalam keadaan emergency dan anda panggil doktor, doktor akan dtg lmbat sket..biasalah doktor kan sibuk,so pndai2 r control sndiri kesihatan tu..meditasi ke..guna r ape2 skill yg ade..

4) Anda akan berasa sgt meriah sepanjang masa sbb ramai kan org dlm hospital tu?.Tambahan lagi dgn adenya pelatih2 nurse..peewwittt..haha..Dan pastikan anda dpt control diri anda sbb ramai pelatih2 nurse ni suke usha2 org,maklumla keje mereka mmg kn jaga pesakit op? hmm..xtau r..

5) Gurauan daripada pelatih2 nurse.Ak xtau r dorang betul2 xtau or saje nk wat klako.Ada daripda mereka masih baru keje situ so,xbrape tau sgt psal mesin2 ni,so mula r keje jd mengganggu.So,? senyum kambing2 jela..

6) Perasaan boring yg melanda.Yang ni mmg xleh nk elakkan r sbb duduk dlm wad,bknnya blh shuffle or main skate op? So, terpaksa je r tgk kipas musing atas syiling tu 3 jam sekali.Tp kalu nasib baik,ade je nurse yg peramah dan mencuba untuk berbuat kelakor.So, layan je r sbb lawo gop nurse tu op?hahaha

7) Secara automatiknya dan spontanya, anda akan dapat friend request daripada jiran2 katil anda.So, soklan pertama mesti dia tanya,sakit mnde? klise molek soklan.hahaha.So, berbuat2 baikla,skrang2nya blh hilang boring gop..hoho..




21 luahan jiran:

jom clik tabungku ;) i click ur tabung ;) http://jijatudung.blogspot.com/

 

sebenarnya hana ada gak rasa teringin nak duduk kat wad. tapi xnak la sakit teruk2.

takut x duduk kat wad?

 

bg leeza, masuk wad sgt tidak disukai.
ha.. pegri hosp pun leeza tak suka...
:::sorry lama tak berkunjung... exam + demam.. thx sbb terus support. :::

 

paling tak suka pergi hospital , achaner nak duduk kat wad tu ahahah

 

hehe baru2 ni sy masuk wad jgk .. rasa mcm dok asrama je , y lain kt hospital tu sy ok je tp y paling tak suka kena buang air dalam bekas .. lagila kalo y langsung xley gerak nurse y tolong dari awal smpai akhir .. : D

sambil2 tu bole la melawat http://candysweetalike.blogspot.com/

 

Hospital, antara tempat yang tak disukai manusia.

 

Jom kunjung web saye jg ^^ eh by the way.. mantap jg webnye... http://fransescowd.blogspot.com

 

duduk wad xbest,, nak tdo pon xselesa. tolong like page saya boleh?

 

Nice Post..! hehe ... blogwalking back..:)

http://lurix6.blogspot.com/

 

dulu saya pernah masuk wad juga.
tapi tak bestlah duduk dalam wad..
makanan yang diberikan tak sedap.

p/s : thanks singgah blog saya..

 

Followed! Hit me back
http://writerwrotewords.blogspot.com/

 

rasanya memang tak best masuk wad. heee

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D