- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

7 Tips Untuk Menjadi Kawan yg Baik

Bukan senang untuk mencari kawan yg baik.Kalau nk cari kwn tu senang, pegi je fb pastu tekan je request friend,tu pom kalau ade org approve..haha..Tapi xperlu bimbang..Setelah ak pegi berbincang dgn Prof. MrLonely kat Russia, akhirnya ak temui kaedah baru untuk tips menjadi kawan yg baik ni..


1) Sentiasa mendengar masalah kwn anda dgn begitu serius.Lepas tu, kemukakan beberapa idea yg serius untuk mengatasi mslh kwn anda itu.

2) Sentiasa melayani kwn anda dgn baik.Kalau dia buat lawok yg xbrape nk kelakor,pastikan anda gelak2 kecil kalau tak blh nk suke pom.Kalau masih xblh nk gelak2 kecil,blhlah hanya sekadar senyum2 kambing.

3) Jangan kedekut untuk belanja kwn.Kawan anda akan merasa lebih dihargai jika anda belanja mereka.Kalau anda rasa was2 dgn cara ini dan perlukan praktikal,blh la cuba kat diri hamba ni dulu..haha

4) Selalu tolong kawan anda.Tidak kire ketika susah atau senang, kita patut tolong-menolong.Tp ape yg kita nmpk skrang ni, jarang ade kwn yg btol2 blh tlg kwn mereka ketika ssh, tp ketika senang, sekilo kwn2 mari duk dekat.LOL.

5) Cari persamaan minat dengan kawan anda. Kalau kwn anda minat kumpul stering bas, cuba2 r berlatih minat jgk.Ini mungkin dpt menambahkan lagi persefahaman anda dan kwn anda.

6) Selalu luangkan masa bersama kwn anda.Dengan ini, anda mungkin akan lebih tahu update status kwn anda itu tanpa dgn perlu login fb kan? hoho..

7) Cuba try kesmua tips2 atas ni.Kalau masih gagal, anda blh la pengsan skrang.









39 luahan jiran:

Hoo sy akn aplikasikan.. Sbb sy mahu jd kwn yg baik.

 

bagus,saya sayang akan kawan saya

 

hi, thanks for visiting my blog

 

info brgune untk digunapakai :)
btw, im bw here and fllow you :)

 

numpang baca..salam kenal
berusaha jd kawan yg baik..

 

bagus jugak tips ni.....tapi lebih sesuai utk kawan yg suka iri hati

 

oh so sweet. thank's for share and thank for visite

 

bukan semua leyh jadi kawan yang baik -.-'

 

Nice info for the blog :). Kunjungan balik dari www.abangdownload.com

 

Sy syg kwn sy tp dia xsyg sy...wahhaha

 

wooo nice info. hihi,kawan aku selalu main tumbuk menumbuk. hoho, tapi kami tetap kawn.

 

salam Kenal Keren Tuh, kunjungi saya juga ya di sini
Salam Blogwalker

 

orangutan nya dah hilang ingatan..khakha...

 

Un saludo desde Ecuador y ten un buen fin de semana

 

What a Great site, I have joined your site, if you please! could you join one of my site too ? on http://kherryswork.blogspot.com/ or http://imamkerry.blogspot.com/

 

memang untuk memupuk persahabatan yang sangat erat nya, selalu di bumbui oleh kesalah fahaman, tinggal kita bagai mana me managenya,(aku sudah like your fb nya Like balik yah di http://www.facebook.com/igderi2112 )

 

Datang melawat balik.... Info yang menarik... sy dah follow... kalaw sudi follow la balik... :)

http://aleesyadaniaworld.blogspot.com/

 

hi, thanks for visiting my blog,,
kunjungan balik http://kangean-kreasi.blogspot.com/

 

Yang namanya teman sehati, setia kawan masa sekarang sukar didapat lah Pakcik... semoga persahabatan kita sebagai blogger bisa abadi dalam ridho Ilahi. By the way, I already follow you #1546 (lina cahndeso).. bila berkenan sudilah follow balik, Okay?! Thanks...

 

tentangg kawannn <3 sy sukaaa :D
heyy follow me backk yaaa ;)

 

best kalau dapat kawan yg baik,.. :)

 

InsyAllah..ifa nak jadi mcm nie..agpun skg nie susa nak cri kwn yg betul2 ble djadikan kwan..:))

 

nak pengsan lah sekarang . haha .

 

susah jadi kawan baik kalau peragai xsekepala.huhu sbb yang xskpala tu buat hana sakit hati sedih.

p/s : hana ada fb. tp xaktif

 

susah jadi kawan baik kalau peragai xsekepala.huhu sbb yang xskpala tu buat hana sakit hati sedih.

p/s : hana ada fb. tp xaktif

 

berguna banget sob tanks . jangan lupa mampir ke ane .....

 

kunjungan balik by infonakke

 

saya akan cuba aplikasikan dalam persahabatan...
terima kasih atas sharingnya..
:)

 

tujug tips yang kelak akan menjadi kawan yang baik bila sungguh-sungguh diikuti.
nice share kang.
salam sehat selalu

 

kawan masa suka banyak, masa kita susah memang kurang. so, jadilah kawan yg baik :)

 

Hai, bnyk info2 yg menarik, nice blog. ;)

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D