- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tips ape nk buat biler terasa JELES nk mmpos?

hi hi hi
buah keranji di dalam perahu
buah ape di dalam peti sejuk?
tanya mak kau.




amboii..palsunya.



Woohohhhhoooo..hi smua.Ak kembali dgn tips2 yg sgt tidak bersesuaian dan mengarut ini untuk anda smua.Bila ku rindu,ku sebut namamu? tu mcm lagu siti fairus kan? mcm silap je ak eja nama dia kan?hahaha..xpe2..bergurau kan? byk kn kan ak? hahah.kambing..
Ok.Baru2 ini ak ditanya oleh nicholas albeloa yg berasal dari zimbakwe.Dia tanye , ape nk buat bler terasa jeles nk mmpos? ummmhhh..ak pom bgtaw r kat dia..sng je..bace je blog ak ni lps ak post kekg.Mesti dia sdg menunggu2 tu kan?haha.ok.Skrang ak bgtaw.

******************JELES KEKAMBINGAN******************************************************************************************************

1) Gunakan nada yg lembut dan sopan,ssuai dgn mood hari raya,ckp kat dlm hati sndiri, 
     Amboii..LIke i care ke? ptuihhh..Nmpk mcm marah je kan?haha

2) Pergi beli cangkul dan scoop kat kdai peralatan kebun.Pastu sesampai je kat umh,tros 
     cari tanah yg terbiar dan dgn tidak semena-menanya,lakukan aktiviti pekebunan anda secara serta-
       merta tanpa  menghiraukan ape yg berlaku.Gerenti anda akan lupa akan perasaan JELES 
      itu. 

3) Pergi ke dapur,amik kuali,buka buku resepi,sediakan bhn2,pastu masak.Bler dah nmpk 
      mknn yg dimasak tu mcm sdp je kan, mood anda akan tros bertukar kpd mood lapar. 

4) Duduk termenung selama 2 jam 48 minit secara berterusan sambil menyanyikan lagu 
      kenang daku dalam  doamu. 

5) Buka fb,cek komen,bls komen pastu anda akan rse gmbira.Mcm xde kaitan je kan dgn 
     jeles?ahaha

6) Terjun ke dalam sungai yg berdekatan smbil memegang laptop.Motifnye? tanya tengku 
     faruk rozaimi. 

7) Tgk cermin,pastu pkir sejenak.Sejenak je k,jgn dua atau tiga jenak plak. 

Hehehe..Seperti pungguk rindukan bulan,manekan sama pisang emas yg dibawa belayar.Berenang2 dimuara,berhati2 dilambung ombak,dah berzaman asyik bercinta,entahkan jadi entahkan tidak.Bertafakur la smua k.Selamat hari jumaat.Bye



4 luahan jiran:

terjun ke dlm sungai berdekatan sambil memegang laptop? hahaha ! takde keje !

 

cari jodoh baru. senang. kbai.

 

kalau nelly :
"so what ? ko pkir aku heran ke ? tak ada makna aku nak jeles2 !"

and dengan rilex lelaki jawab "ok ."

rasa nak lempang je ! hahaha

 

wah wah thumbs up..just jatuh cinta dgn penulisan blog awak walaupun sy ada kurang fhm sikit kerana saya sabahan.. haha... ok komen tentang post nie.. well, cemburu kan maknanya sayang.. (sebenarnya aku tak suka dgn ayat cemburu tandanya syg nie)sbb skrg aku tgh cemburu u know..boleh pakwe aku tunjuk gmbr dia berdua dgn bbrp org gadis berlainan yg dia amik menggunakan telefon pintarnya..(tak ada alasan aku nak jeles sbb dia sendiri tunjuk kat aku kan kan).. cara aku mengelak jeles? --> aku renung sejenak, aku gtau kat hati aku..'alah pakwe ko saje nak ngetest tahap cemburu buta ko..kalau ko LULUS ujian amali nie,,gerenti dia tak lari'.. hehe..cian aku kan..

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D