- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Tip untuk mendapatkan body kurus yang mantap,cantik dan bergaya.

Jgn tunggu laagi..
cpt2lah berlari masuk sini untuk mengetahui rahsia untuk kelihatan kurus,cantik dan menawan.


Seperti yang tengku fakhrul dan rozaimi tau,body yang kurus serta mempunyai shape ini mmg idaman setiap wanita kecuali wanita yg fedup dh je yg xminat mnde2 gini.hahaha
Ade yg sampi sanggup menggunakan kaedah2 yg extreme untuk mendpatkan bdan yg ideal dan kurus seperti diet selama 7 minit dengan hanya memakan kuaci sahaja.

Tp dgn cara ni,mmg dorang tidak akan dpt bertahan untuk jangka masa yg pnjang,tmbhan pula cara ni blh mendatangkan pelbagai penyakit lain.Nmpk? mcm pakar nasihat dh ak bg.hahaha..yerp?yerp?hati yg tenang,mesti datang dari jiwa yg bersih.yerp?yerp?

Tp jgn bimbang,selagi blog ak masih diterima oleh blogspot,ak akan sedaya upaya untuk memberi tips yg pada luarannya mmg xmasuk akal tp kalu mu pikir dgn mnggunkan tanduk kambing feat window 95,mungkin ia akan berkesan.

Cara untuk mendapatkan badan yang kurus dan shape yg mantap :)




1) Kurangkan pemakanan nasi atau beras.
~ Kalu blh mkn nasi 1 kali sehari saje,pastu kalu lapor jgk lps tu,cuba mkn mnde lain,roti 
celup megi ke,mee sup goreng ke.Sebab nape? nasi ni mmg blh mmbuatkan badan anda cepat naik 
dan ia telah diakui oleh mmber ak.hahaha

2) Semangatkan diri untuk pergi jogging.
~ Jogging ni bknlah kuih2 tradisional ,ia adalah aktiviti dimana anda akan berlari dengan 
kelajuan yg perlahan supaya ia dapat membakar lemak didalam badan anda secara halus..Kalu blh 
luangkan mase sbyk 3-4 kali sminggu untuk berjoggin.

3) Rajinkan untuk melakukan senaman2 ringkas dirumah/stor/dapur.
~ Senaman ringkas?nama pom dh senaman ringkasm so xyah r nk push up atas dapur ke,berlari atas 
bumbung ke,buat yg simple2 je.Asalkan blh membuatkan badan anda terasa letih/panas.Tu 
tandanya lemak anda sudah terbakar.

4) Jangan tros tido selepas mkn ataupom mkn lewat mlm.
~ Biasanya lps mkn,mu perlu lepak2 lu sekejap biar mknan tu dapat dicerna dgn baik.Kalu mu tros 
tido, mknn tu mgkin akan jadi lemak sbb mu xbuat nape2 dh tros tido je.So scara afdalnya,lps 
mkn ,rehat jap,pastu wat sdkit snmn ringkas,pastu baru r tido.

5) Berenang dalam air.
~ Yes.Berenang dalam air,xkisoh r mu nk berenang dlm kolam ke,koloh ke,jnji blh berenang.Biler 
mu berenang,mu leh bentukkan shape pada badan mu,sbb biler rintangan air terkena badan 
mu,mase tu r pembentukan shape berlaku.Tp jgn r petang ni mu tros terjun dalam parit 
plop.hahha

6) Makan ubat tuk membakar kolestrol + bersenam.
~ Sblom beli ubat tu,pastikan ubat tu btol2 berkesan,selamat dan diluluskan.Jgn mu mkn ubat 
nyamuk versi pil plop.Ubat ni mmg blh mmbantu mu krus tp mu perlu bersenam r,kalu mu mkn 
tanpa bersenam,ssh jgk nk jadi tuh.Contohnya,kalu mu nk drift kete pki tayar lori ,bkn xleh 
nk drift,tp payoh r.

7) Berjalan kaki dari umah kau ke rumah michael scofield.
~ Mcm xde kaitan kn? hahaha.Biasenya mu kn rajin2kan berjalan kaki,mknenye tuk membakar lemak 
kau jgk tu.Jgn asyik naik lori ataupom kete kebal je kalu nk g satu2 tmpt tu.Exercise la sket 
ye tak?hahaha.


So,ksimpulannya kalu nk dptkan body2 camni perlu r usaha sket baru r berjaya.Jgn r harap,lps bgun2 tido je, tros leh jadi kurus.Nmpk? kan dh jadi xdop kaitan kan?hahaha.Selamat beramal.Cau.









1 luahan jiran:

haha..patot r bdn mu mcm model tkenal...bahaa...ad tips

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D