- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Cara nak mengelak dari Ex-Lover korang..

Kwn blh jd kekasih,
classmate blh jd roomate,
Band rock blh jd band nasyid,
tp kekasih sukar untuk menjadi sahabat.haha



Dulu, mase nk ngejas awek mula2 tu,mmg bukan main berapi ayat..
Tp bler da lama,mula r rase mls layan.Xbaik btol gitu.Baik je ayat ak mcm kambing bersajak.haha
Tp btol r,mula2 tu bkn main lg,ckp tu nk kias2 je.Nk ngejas tu,siap wat puisi,"Air lautan sungguh membiru,langit mendung berarak kelabu,buah epal dibawa belayar".xkait tros puisi tu op?hahha..

ok.kepada smua diluar sana tuh,xkira r yg tinggal di Togo ataupom korea timur,yg tgh duduk bace surat khbar tamil ataupom tgh main game sugar sugar ke,ni ade sdikit tips ak nk bg.Selamat membace dan menang.haha

Nak mengelak dari Ex-Lover korang? Amalkan ni:

1) Bile si dia kol,angkat je tepon.Pastu ckp dlm bahasa sepanyol.Kalu mu terer bhsa uganda pom leh je.Agak2 mu ckp dlm 3 minit,wajib dia kate wtf?

2) Bile dia ajok keluar,mu kate,"sory r..jiran ak maroh kalu keluar dgn org kampung lain.hahaha.Pastu kalu dia tnye mnde kaitan dgn jirannye?Mu kate, jiran ak,bkn jiran abah kau.hahaha

3) Bile dia kate,"Sori r sbb dulu tuh,sy bkn sngaja nk sakitkan hati awak".Mu kate,abah kau..hahaha.Lagi,mu kate gini,kias sket,"pasir dipantai xkkan sama setelah ia dihempas pantai".Tp kalu mu nk sruh dia pening sket lg,translate lu ke bahasa jawi.

4) Bile dia asyik msg mu,mu reply je camni."Eh awak ni slalu je msg kat no.sy ni kan?kalu awak nk sim kad sy ni,amik jela sy bagi".(Hurmmm..tp hilang laa plak no.cantik kau tu nnti kan?abah kau jgk kn?hahaha).

5) Bile terserempak dgn ex-lover korang xkira r dimana2,di pjbat pos ke ataupom pejabat pendaftaran negara,buat2 hilang ingatan.Pastu kalu nk power lagi,mu kate,soryla ye,nenek sy sedang tunggu saya nk ajok main counter strike kekg.bye.

6) Jika ex-lover korang tu mari rumah anda plak,anda buka je pintu tu dan spontan kate camni,"Eh,abg ni nk hntar pizza ke?".Kalu blh buat muka ala2 kelaparan mcm xmkn 3 tahun.

7) Tp kalu ex-lover anda stil kacau jgk anda,anda bgtaw je dia,"Saya da ade lover baru dan kami bakal akan kawen xlama lg."





P/S: Kpd yg ingin bertanya lg mcm mne nk selesaikan mslh ni,blh laa emelkan mslh korang ke alamat jiran ak ni.hehe



7 luahan jiran:

hahaha..agak kejam jugak la care mcm ni
:)

 

ade abah di mane mane...

 

hhahahah..lawak2...tapi memang sedang diggu oleh ex pun skrang..nk try praktis lah...kui3...

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D