- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Btol ke blog boleh mendatangkan duit dengan lumayan?

Setelah hampir 30tahun ak x update blog,ak da mulai rase rindu nk menaip post yg baru..Hmmmm..

Gune r nuffnang kalu nk duit sgt..hahaha
Stelah ak berfikir dari sudut subjek geografi hinggalah ke sudut iklan Nuffnang, ak nk bgtaw r sket2 pengalaman yg ak dpt spnjg mnjdi blogger..Nk sruh ak ce  cter ce cter?? hahah..Meh ak cter..Camni...Mula2..



Ak mula aktif wat blog ni diiringi Buffer2 dari nuffnang sejak akhir tahun lepas..Sebab ak jugak baru tau yg buffer2 tu ialah duit..Ade sekali tu,ak penah dpt 10 buffer pada satu mase dan hasilnya juga tlah ak simpulkan.Nk tau camne hasil ye?

Camni,hasil sbnarnya ak rse kalu ade byk buffer tp traffic rendoh xgune jgak tp kalu traffic tinggi tapi buffer satu je,itu bagus..Sbb buffer2 iklan ni sbnarnya menggunakan teknik "Rotate".Rotate ni bkn r bermaksd iklan tu guling2 berputar kat skrin lptp mu..hahaha..Mksdnya iklan ni tidak r dipamerkan spnjg mase kat blog kita,ye ade mase2 dia je pastu lps abis mase ye tu,ye tukar r pamerkan iklan lain plop.Tp kalu ade satu je,xyoh r nk tukar2 dh iklan lain..Pham x?

Xpe r kalu xpham sbb ak pom xpham jgk sbnarnya ...hahahaha..Yg ak tau, duit nuffnang ak mcm ssh je nk gerak akhir2 ni..Xtau sbb mnde..Tp adekah mgkin yg Nuffnang akan bagi byk sekali gus? ataupom ade mslh kat buffer ak? hahahaha..Tu kite kne miskol dan tnye nuffnang r..

Ni bkn yg ak punya ..Ak google je..Tp kalu da smpi RM1k tu,kire bhgia r ..haha

Tp kn, mase ak usha2 kat blog lain yg telah berjaya dgn Blog mereka, ak sungguh agak jeles kuasa 2..Bkn mnde, sbb sng2 je mereka dpt cash out nuffnang..Dhlaa amount yg agak byk jgk..kirenya blh r kalu nk backup perbelanjaan tuh..huhuhu..
Adekah disebbkan blog mereka mmpunyai traffic yg tinggi thap dewa?Ataupom ade cara lain?Join contest ke?Ak pom xtau..Tp yg ak tau,kalu nk dptkan traffic ni mmg kene amik kos polis traffic lu r..

Lol..mesti tinggi gler traffic blog bdok tu..haha


Dan psal buffer lg,btol ke kalu traffic tinggi,amount tu lagi byk? sbb dulu ak mmg rse camtu.Tp skrang ak mcm agak ragu2 disbbkan buffer ak yg bergerak mcm "kure2 didalam mesin basuh"..Hampir xbergerak..hahaha..K r..tu je nk luah sbb tension sgt tgk nuffnang xgerak..haha..cau..









9 luahan jiran:

kan best kalau duit nuff cecah 1k tiap bulan.keh3

 

insyallah boleh tapi kalau nak berharap pada duit iklan affiliate, kene la kasi famous blog tu.

 

aku ada 2 kupang 5 duat. ang mau? haha

 

yeke gmbr nuff tu google je?ntah2 dy punye..huhu

 

waaaa bahagianya kalau duit nuffnang ada banyak tu..saya punya nak withdraw pun tak boleh lagi. tak cukup lagi RM50.00

 

alahai best sgt kalau dpt duit nuff smpi 1k..sy pnye nk dpt 50hengget pon ssh..aduisss..sangat sadis..hehehe

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D