- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Perkara yg kita buat bile dh online..


Ckp psal online,tgk burung pom pndai nk duk atas line.
So,jgn pelik r kalu nnti unta plop duk ats line.
Posting ak kali ni bkn ak nk ckp psal binatang ke or unta yg kesepian ke,
xdop kaitan smua tuh.
Ak nk ckp psal bdk2 zmn skrang,mnde mereka buat bler on9.

Tp kalu scara zahirnya,kita blh nmpk skrang zmn facebook.Buka2 je internet,mmg nmpk je r layout biru putih hoo,pastu komen2.Tp kalu mcm mmber ak hebat ag,ye wat homepage dia tros Fb tu.hahahaha.Tp kalu kita tgk skrang, ramai dh org yg main fb termasuk r tukang kebun dan juga pengetua skoloh rendoh.Ni xbermakna pengetua dan cikgu2 skoloh menengah xmain fb,jgn salh pham.hahaha

Ok,sblom lari tros dari topik ni,ak nk snaraikan sket r aktiviti2 yg sering dilakukan oleh org ramai setelah mereka blh on9.jom pakat2 dgr.hahaa


Sbnarnya byk lagi aktiviti2 lain yg blh dibuat mase on9,tp ak mls r nk snarai smua,kang kekg penuh plop blog ak ni.haha.
so tu je ak nk share tuk kali ni,ak nk g kemaman plop eh.cau lu.bye :)

Aktiviti2 bile da dpt on9:
1) Kalu yg versi suke tgk video2,xkira r cerita p ramlee ke,vdeo lagu ke,mereka akan tros buke youtube sbb youtube r sumber video utama yg smua org tahu.Xcaye?ce tnye jiran mu tau x?
2) Tp kalu yg versi suke nk msg/chatting,mereka akan buka ym,skype or ape2 alat perhubungan.Tp kalu ak,ak gune burung unta je tuk antor surat.
3) Kalu yg suke sosial networking tu,mmg fb,friendster,myspace r jd tmpt lepak dorang.Besenya sini r tmpt mereka lepak pling lama slain daripda tggu bas kat stesen bas.Xkkkan r tggu lori plop kat stesen bas op?
4) Kepada yg suke tulis cerita2,bace cerita2, mereka akan buke blog,Blog r tmpt mereka tuk cari info2 mase kini sbb blog susoh sket nk menipu berbnding news.Tp op,jgn caye ngat r blog ak ni.hahahaha
5) Yg ni,jenis yg suke main game on9.Xkira r game mnde pom,mmorpg,game ringan2 fb, or mnde2 game.Game on9 sbnarnya bhya gop sbb mereka xkkan igt mase sbb mereka igt nk naik lvl je.
6) Kpd yg suke download or suke wat slow tenet,mereka akan download r ape2 movie or lagu.Aktiviti download ni merupakan satu lg penyakit zmn skrang yg tidak dpt dibendung.hahaha
7) Lain2.pham dop mnde mksd ak lain2 tu?mksdnya,mereka akan buat ape sahaja ble on9,termasuk r mkn nasi or tido.mknenya,merka bia camtu je tenet.hahahaha

6 luahan jiran:

mu g kemaman wt mnde? fb tu mnde? napok dop aku mcm pngetua skoloh menengoh?

 

salam
mana tau aku buat cm tu bila on9 ne

 

yeap

majoriti org online buat semua tu laa
:)

 

hoho..semua nya betul!kui3 ;)

 

aku terasa ni. serius. tapi aku takkan tukar FB jadi homepage aku. kantoi sudah. hahaha...

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D