- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

jodohmu jodohku jua.



Do u believe in love at first sight,or should i walk by again?

Pernahkah??
Kalu pernah,mcm mne kita nk atasinya?adekah kita perlu berani mintak ym dia ataupom no plate kretenya?hahaha..
Ak percaya,sstgh2 org percaya cinta pndg pertama.
Tp ade juge yg percaya pd cinta pndg ketiga atau cinta pdng ke 27,atas msing2 je.

Tapi skrg ni,ak nk ckp psal jodoh.Dimanakan ku cari jodohku?:Satu pertanyaan...


So,mcm bese r,stiap kali ak post blog,ak akan sertakan beberpa tips yg berguna tuk sape2 yg tau mnggunakannya.hahaha

Tips untuk mencari jodoh:
1) Kalu berlaku pertentangan mata,pastikan anda tidak mengalah terlebih dahulu,pastu kalu si dia tersenyum,itulah kebarangkalian jodoh anda.haha
2) Cuba cari dlm fb,kalu ade si dia yg terlampau rajin komen kat wall mu,mkne kerajinan tu ialah si dia akan mereply 3 kali ganda lbih dari org lain,maka tidak ragu2 r jodoh anda dah dekat.
3) Kalu nk cara tradisional sket blh jgk,g r kat mne2 rumoh,pastu tros pantun merisik,kalu dia terima tu,tulah jodoh anda.Btol ke x?mcm slh je.hahaha
4) Tp kdg2,kalu time g 7E pom leh jupe jodoh.hahahaha.Ak penoh ade pengalaman skali,tp ak lepaskan.hahaha
5) Kat mne lg jodoh?cuba try kuar rumoh,pastu usha rumoh jiran.Pastu fikir sejenak,kebarangkalian jodoh mu ade situ tinggi x?Kalu rendoh,masuk smula dlm rumoh.
6) Lagi, kdg2 jodoh tu dimana2.Tp tu x r bermkne kuo dari rumoh je berlanggar lalu ngan jodoh mu,mksdnya dia ade r kat luo sana.Cuma kn cari je.Try cari kat jabat angsana.
7) Ak pom sbnarnya x r pro sgt ckp psal jodoh eh.hahaha..Tp kalu mu nk tau sgt jodoh mu,g r try miskol dekan mu.Mane tau dia tau kot.


P/S: Kalaulah kita blh google je jodoh kita kn sng,xyoh r kite ssh2 nk cari2 eh.Ke gane?

8 luahan jiran:

meaw senang cepat bosan dengan couple, tu dulu...laaa, meaw single ;)

 

mu bukak google, pastu taip jodoh aming. ada ke tak result. mu try dulu, kalo berjaya baru aku try aku pnya pulak.

 

Jom gi Big Apple!! Hahaha...

 

ade org nama JODOH sini dop? ;p

 

hehehe.. jodoh,, sesuatu yg sukar disangke

 

hahaha
tips ni boleh pakai ke tak ni??
ragu2 lah
haha
:P

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D