- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

Unexpected Journey Part 2

Berbalik kpd cter Part 1 ,slps urusan konog xsettle ag pada hari tu,kami plan nk g cameron highlands smula tp sblom tu lepak lu kat UTP..best gop r bilik ye..lps tu ptg2 sket baru start g cameron highlands smula..

kali ni smpi2 cameron highland dlm lewat2 petang gop r..time smpi ni mmg plan nk g jln2 lu r sblom check in hotel tuk kali keduanya..kbyakan ladang2 strawberry sini awal sgt tutup..Tiba2,suspen dop?hahaha..sep2 ni ternmpk ade lorong menuju ke gunung berinchang,dhlaa lorong ye kecik je..lol..tanpa membuang mase dan kredit,sep2 ni tros memasuki laluan yg menuju ke gunung berinchang tu,laluan ye mmg agak mencabar jgok r sket,tp pemandangan ye smart r..mula2 nmpok ade rumah mcm cter Im not Single , tp akhirnya silap umah..hahaha..lps tu trus r mendaki gunung tu dgn kete,maka ternmpk byklaa ladang2 teh dan pemandangan yg menarik lol..tnpa mmbuang masa dan petrol kali ni,sep2 ni tros memberhentikan kete ditepi jln dan lantas mengambil photo2..








and then,kami trun r dari gunung berinchang dan pegi check in hotel kat Tanah Rata .Sini pom best jgok,sama mcm bandor berinchang gop r.Lps lepak2 dlm bilik sketika,kami pom g trun mkn.Lps mkn,baru r g lepak2 kat luo bndar ni..byok jugok r event2 yg berlaku time ni tapi terpaksa ar ak tapis untuk tatapan umum..hahaha..lps puas2 jln2 dan lepak2 sep2 ni balik bilik smula..lps sketika,ak ngan arif saje nk kuo smula,puas ekpom duk dlm bilik..kuo jln mlm2 mmg best r,dhlaa sejuk,supernatural doh..hahahaha



ok,ak skip sket.Pada keesokkan harinya,baru r pg jln2 ladang strawberry.Dalam ni,byok jugok r gmbor2 yg diambil.Mkanan sini smuanya berasaskan strawberry,xkkan r berasaskan durian plop..hahaha..ok,scara jujurnya ak mls nk cter,so,ak skip.hahaha
slps abis bergmbor dan mkn,kami pom bertolak g UTP smula.ok,dan akhirnya urusan konog settle,jd blh r bertolak balik dgn tenang serta selesa dan harmoni..haha..mase ni bkn r tros balik,tp duk lepak dlm bilik UTP lu,rest2 lu.Ak sempat g kat cafe ye,tgk mknn murah ngat,chicken chop RM6..haha..xpe xkisoh r,ak beli milo peng je..huh..















lps siap2 mndi dan ape2 yg patut,kami pom bertolak balik pada pkul lbih kurang 7 mlm.
Otw balik lalu kat genting highlands,jln berliku2 lbih kurang cam cameron highlands gop..dan tiba2,jeng2!ade sign board,blh kiri menuju ke kuantan,kanan ke Kuala Lumpur.tanpa melihat sign board dgn btol,konog pom terpusing laa steeringnye ke arah KL,huh..smua pom jadi risau gop r sbb sini xdop u-turn,terpaksa r drive slama 30+km lagi tuk smpi KL..apelagi,smpi2 KL tros r g mkn lu seround kat Kampung Baru hasil promotekan dari mizie yg da biasa dgn bndr2 KL ni..hahah

Lps mkn tu,sep2 ni tros r jln2 lu seround dua kat bndor KL ni tp mklum r kul 1 pagi dh,jd jln2 gitu je r..mcm2 laa yg berlaku di KL pabila mlm berlabuh tirai..hahah..disco2 dan kelab2 berkapoh sini,mmg jauh beza r ngan ganu..faking sosial sini,skali ak tgk dunia ni mcm korap gler..hahaha..hurmm,slps abis jln2,baru r perjalanan balik ke ganu dimulakan.Dan akhirnya kami selamat smpi ke ganu pada pkul 8 pg dan tros breakfast bersama2 GC yg lain di ganu..ok tu jela..terima kasih sbb bace..skema dop?hahaha..ok bye..boombox can change the world btw..

P/S:perasan dop perasan kali ni ak terajinkan diri sndiri tuk tulis pnjg dlm post ni dan sblomnya dlm part 1..rajinkan ak?hahaha :D

5 luahan jiran:

mu edit gmb pakai nape? saturation? btw. g join hiking sem dpn. leh nek gunung byk2 lagi. ade beran.

 

ac - thx btw :)

fint - ak gne mediachance..haha..hiking tu koq ke?btw,koq ak abis doh,hhaa

 

Hohoi...lama daa x mengomen mung...stalker secara diam je...hahahahaa...mcm2 citer ko erk...hehehehe..sombong mung k le ni

 

ezniey - hahaha..dop somboh eh..ak menyepi je leni..ak kan cuti,gitu r kadang2 boring kadang2 ngantuk..hahah

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D