- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

GC @ Kuantan Tour 2009

2 3 kucing berlari,
mna nk sama si kucing belang....

pepatah ni saje mnunjukkan perjalanan kami bermula...
30/11/2009 - 1/12/2009 --> Kuantan Tour!!



PART 1: Berjaya Megamall area

Mula2 smpi, teros g megamall..jln2 pastu teros beli tiket wayang,xkkan beli tiket bas plop owk?hahaha..kami bersepakat dan mmbawa berkat igin tgk cter ninja assasin,pastu beli r tiket kul 10.20 pm..tp sblom tibanya pkul 10.20,kami pegi r jln2 dan mkn2 dulu..
skema xayat ak? ak faking malas nk tulis sbnrnya..pling bnci mnulis sbb mengingatkn ak tntg karangan BM time skoloh..hahah..
ckp psal tgk wayang,masa ni ak terlelap dlm msa yg singkat,mujur mohd farhan mengejutkn ak dari mimpi yg pnjg..hahaha...tp ok r..apih tido setengah jam teros..haha..mmg cmerlang r tido time tgk cter aksi gini..lol..
pastu lepas pastu dan lepas itu juga,kami pergi maen bowling plop..byk dop pastu ak?haha..maen bowling merupakan salah satu bakat smulajadi ak yg terjadi kepada ak..sejarahnye bermula dari permainan guli..tidak berkaitan kan?haaahaha..
Kat ni jugok,ak dan ang msuk kdai bob marley..msuk2 dlm,tgk byk gler baju2 band2,blh dikatakan baju2 sep2 indie luar negara r..lepas ak try se baju ni,teros ak bayar,dop tukor2 baju..haha..ang pom beli sela baju the beatles..sep indie bese r,beli2 teros pki..tiru r aksi ini kalu anda berasa anda indie..haha













Part 2:Teluk Cempedak

Pada hari yg sama,sebelah mlm,yakninya matahari dah tiada malah bulan yg menggantikannya kami mnruskn perjalanan dan perjuangan kami ke TC..wooo..
sini mcm2 ade lol..skate,bask'N,lepak,kapel dan mcm2..hahaha..
kat ni xdop aktiviti sgt..amik pic dan usha2 je..
Lepas tu,kami cari hotel..hotel mula2 da penuh,pastu jumpe r se ni..nama ye hotel citilight kalu xsilap ak..xpe r,kalu silap ak pom bkn cgpa ak turun 20%..mesti plik owk bakpe ak gune 20% je owk?haha sekali lagi..tmpt hotel ni mmg sgt strategik..7E dekat,pastu belkang 7E tu ade ssuatu..hahaha..ramai org kluar msuk situ..lps rase bosan dan boring ngat ak,along dan arif g r trun 7E..cashier 7E tu kakak pompuan plak tuh dhlaa cun gop..hahaha..pastu lpas smbg2 ngan kakak tu,baru tau yg sbnarnya belkang 7E tu ade byk ayam2..jgn tnye ak r kmbing dan unta ade ke dop..






Part 3: East Coast Mall

Pd keesokan hari,iaitu 1/12/2009 bahkan juga hari selasa,kami telah pergi ke ECM..
ECM ni org kata baru buka,so g usha smbil2 dh mari dh..mari sini pom tgk barang2 smart2 lake,branded2 belake..
duit je xdop nk beli..hahaha..ak pom sempat g beli baju je sela kat jefferson tupom sbb ade diskoun 30%..kalu diskoun 29% mmg ak xbeli dh..mesti mu plik owk? xpe, kita akan pelik bersama2 sem depan ye..hahaha..
lps tu,bdak2 GC ni nk pecah..suspen owk? mcm nk bubarkan GC je owk?hahah..dop r..separuh nk g karoke,sparuh ag nk tgk cter twilight new moon..ak msuk blik karok kejap je,pastu teros g tgk wayang..owoh..cter ni mcm gamfaking jiwang emo + ak hmpir tido..mmg unta r..tp xkisah r sbb tiket rm6 je..haha..










Pengakhiran bagi tour ni mmg happy ending..
balik2 petang tuh..otw balik,hujan sgt lebat dan ribut kencang ..suspension dop ayat ak?jalan hmpir bnjir..lol..pastu,singgoh kat McD jap mkn sbb lapo xkkan sbb gmbira plop owk?pastu smpi umah dlm kul 11 lbih r..

P/S:Benonya byk ag perkara yg berlaku tp tidak diceritakn dlm posting ni sbb ia da ditapis oleh penapis yg smart...hahah..
agak2nya posting ak kali ni pnjg dop?hahahaha...

14 luahan jiran:

pasal motong kat sbloh kiri xdop ke??
hahahaha

 

mu tggu cite ni season 2 kat blog aku..
ahahaha..

 

ak nok gambo
ngan sape perlu ak amek ni??

 

ngan pok guard skoloh ss1..

 

gila ronggeng hbis!
aku cuti nh balik kg ja.haha

 

weh
ak nok gambo gok
wat collection ni
ak g tnye doh pok guard skoloh ss1 tdi
ye kato xdop ngan ye pown

 

ainun - gler r..hahahaa..xpe2..len kali blh g jln2 lg.. :D

along - bengong laa..mu silap skoloh r..ni skoloh ss1 cawangan nigeria utara..

 

weh..gi tc dop ajok..nk gi gop

 

azwamurni - haaha..mlm2 byk kapel situ .. :D

 

tobak ar..eh syiok skodeng time gitu..

 

hahah..gler skodeng gop mu..jom r g..leh ak kapel ngan mu plop..hahaha

 

dop dang nk gi tc bru neh..oh kuciwe ar..geng ak tu wat sibuk nk blik trg nk blik trg nk blik trg..argh! ho0..bijok gop idea mu tuu~ heh!

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D