- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

7 Tips untuk SURVIVE di bazar ramadhan

Bukan senang untuk senang,
pergi ke sana dan ke sini,
indah sungguh di pagi hening,
pantun ni xdop kaitan lasung..




Yuuhuuu..ak nk tnye,sape sini xpenah pegi bazar ramadhan? bazar ape? bazar romandhooonnn!!..huhu..Kalu sebut bazar ni,mesti r tmpat jual mknanan dan minuman, xkkan tempat jual pasu bunga plop.Tp ,sblom tu,banyak cabaran mesti kita tempuhi kalu g bazar ni,maklumlah ramai org,bkn stakat 4 org je g bazar tu..huhu..so,sini ak sediakan sedikit tips untuk atasinya..selamat bace sambil tido..

1) Pastikan niat yang betul di dalam hati dan berpakaian yg ckup selesa untuk bergerak bebas.

2) Pastikan anda berjalan dengan halaju 20 km/j semasa di bazar untuk mengelakkan kesesakan yg maksimum.

3) Pastikan anda mempunyai daya tahan body yg cukup kental untuk mengelakkan daripada masuk dalam kuali mee goreng semasa berasak-asak dgn org ramai.

4) Pastikan muka anda ckup serious semasa membeli untuk melancarkan proses pembelian semasa di bazar.

5) Elakkan melalui kawasan2 yg berasap untuk memastikan anda tidak mati lemas.

6) Jangan begitu terpengaruh dengan jenis2 makanan yg dijual kerana itu semua hanyalah nafsu.Btw,pastikan anda dah setkan makanan yg hendak dibeli tu,mcm yg diterangkan dalam niat di point 1 td.puii

7) Pastikan anda tahu jalan keluar dari bazar tersebut.Kemungkinan anda sesat mungkin tidak akan berlaku.Xdop motif lasung ak kabo.haha




12 luahan jiran:

hihi.. lawak la, tip sahur tu lagi lawak. tp berpada2 la nak membeli kan. saya dah 4 tahun tak mengunjungi pasar ramdhan. hehe..

 

ohh....setakat poser nie, tirah xjejak lagi kaki ke bazaaar ramadhonnnnnn...:)

 

Bazaar ramadhan mmg medan tuk "buang duit" =)

 

lebih kurang dengan ana punya post.tapi kebaikan tidak ke baazar. lawat lah ye. hehe.nice post. n n n blog kemas tersusun cantik je. :D

 

sgt bergune tips nie...hahaha
da lama tak g bazar ramadan...hoho

 

Salam...membalas kunjungan...tahun ni best, pergi pasar ramadhan, tak terpikat lagi....beli kurang dan tak pernah membazir...best2...

 

haha..memang pun, time bazar ni la nak jalan xbole, sb kena berkepit dgn diorg..eeee. mmg jarang la turun bazar ni..masak sendiri lg best

 

boleh guna nie..hahahahaha..

Entry baru: http://theadorableme.blogspot.com/2012/07/adehhhh-boleh-berentry-pulak-akuuu-bbm.html

 

hahahaha...
alhamdullillah setakat ni x pernah la sesat lg kat bazar...

 

hai...BW sni..jom join ni..http://www.ciktasya.com/2012/07/ciktasya-dot-com-raya-giveaway.html

 

3 Tips AMPUH untuk Karyawan yang STRESS di Bulan Suci Ramadhan.
http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=15779496


http://gitabellerina.blogspot.com

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D