- aMing Story -

-between you and me-

New Edition !

7 tips untuk menjaga telefon bimbit.

Bersihkan setiap cip dgn air coke

Cakap psal telefon ni mesti smua org fikirkan tntg telefon op? xkkan r pk psal periuk plop op?
Ak post psal telefon ni bkn r sbb ak berkwn baik dgn pencipta telefon ataupom ak kapel dgn telefon,cuma ak nk bgtaw beberapa tips tuk menjaga telefon ni. Bersedia doh ke nk dgr? Bersedia atau tidak,topup saje handphone anda. JOM Kita kaji baik2 tips ni !!


7 Tips Menjaga Telefon
1) Selepas setahun atau 294 hari 2jam menggunakan telefon tu,skali-skale basuh r telefon tu jgk dgn sabun kalu blh.Lps basuh tu,wax r sket,pastu jemur kat gurun sahara.
2) Kalu rse handphone tu panas sgt sbb terlalu lama gune,ckuplah sekadar ltak phone tu dlm peti sejuk,kalu blh,pastikan anda vibrate serta on bluetooth terlebih dahulu.
3) Semasa menekan keypad,haruslah lembut penekanannya.Tidak ssuai menggunakan tgn atau kaki tuk menaip msg.Sebetulnya,gune la hidung atau helaian rambut ke-17 anda tuk menekan keypad tersebut.
4) Kadang2,handphone ni akan menjadi berat jika ade kredit yg berlebihan.Sebaiknya,kredit yg lebih itu haruslah disharekan kpd rakan2 anda yg terdekat lagi hensem.
5) Handphone haruslah diletakkan ditempat yg selmat atau strategik.Jgn letak ditmpt2 yg mudah dicapai oleh bdk2,nnti mereka akan bermainnya sperti bola golf.Kalu blh,letaklah diatas bumbung ataupom tangki air supaya tinggi sket kedudukannya.
6) Pastikan handphone anda berwarna selain dari hitam sbb kalu warna hitam kebarangkalian anda tidak akan menjumpainya mungkin agak tinggi.
7) Lastly, jgn terlalu byk menggunakan handphone tu.Nnti ia akan rosak. Kalu blh,jika ade pggilan hari ni,jwblah dihari lusa atau pom raya haji tahun depan.


Pastikan ikatan tu ckup kemas tuk kegunaan yg lebih effectif

Ni ak tgh pk,nk beli telefon berkamera ke or kamera saje.Sbb ak suke amik gmbor2 ni.Handphone yg ak ade skrang ni pom otw nk rosak dh.Xpe,ak g tnye ketua kg ak lu yg mne lebih baik.Cau babe.



8 luahan jiran:

beli i phone 4 ming...gmbr smat, record smat
dapat cicak toket sekor..boleh beli 4 iphone4..

 

nice tips.. tapi saya tak jaga punya.. just guna :P

 

hehe . lawak2 . comfirm nfon x kan rosak

 

salam ..semoga ...dapat idea..yang berterusan dlm penulisan...

 

Haha...kalau nak bersih rendam dalam clorox
Dear tolong support Momoy dari kumpulan 10 juga yer No. 382 di BPM yer. Much thx
MY RECENT POST : ETUDE HOUSE - Korean Cosmetics

Jangan lupa VOTE Momoy di BBPM No. 382 !!

 

telefon kat bwh tu canngih..hehhee

 

Check this out?

Related Posts with Thumbnails

:D